HDP’nin kapatılması iddianamesini hazırlayan Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, dava devam ederken bu kez parti hesaplarının bloke edilmesi için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP’nin ‘Hazine yardımı bulunan hesaplarının bloke edilmesi’ talebini, "Mücadele parayla olmaz, kendimize bir yol açarız" sözleriyle değerlendirdi.

'BAŞSAVCI; MHP, BBP VE VATAN PARTİSİ’NİN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYOR’

Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin arkasında Cumhur İttifakı'ndaki siyasi partiler olduğunu söyleyen Saruhan Oluç, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı MHP, BBP ve Vatan Partisi’nin taleplerini yerine getiriyor. Bu talep Cumhur İttifakı’nın içinde olan ve Cumhur İttifakı’nı destekleyen partilerin talebi. O yüzden iktidardan gelen bir talep olarak değerlendirmek gerekiyor" dedi.

‘PARAYI KESEREK HDP’Yİ TERBİYE ETMEYE ÇALIŞMANIN BİR KARŞILIĞI YOK’

"Kapatma davasının demokratik siyasete yönelik ağır bir tasfiye davası olduğunu" belirten Oluç, "Davanın hukuki bir yanı yok. Bu talep siyasi bir dava olduğunun bir başka örneği. Öte yandan parayı keserek HDP’yi terbiye etmeye çalışmanın bir karşılığı yok" ifadelerini kullandı.

HDP’nin demokratik alanda mücadele kararlılığını sürdürdüğünü söyleyen Saruhan Oluç, "Anayasa Mahkemesi ne karar verir bilemeyiz. Kapatma ve 451 kişiye siyasi yasak dahil ne karar alırlarsa alsınlar demokratik siyaset alanındaki mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

‘PARAYLA SAADET OLMAZ, PARAYLA MÜCADELE DE OLMAZ’

HDP Grup Başkanvekili Oluç, "Arkadaşlarla konuşurken söylediğim bir şey var, ‘takılmayın parayla saadet olmaz’ diye. Parayla saadet olmaz gerçekten, parayla mücadele de olmaz" diye konuştu.

‘HDP BİR HALK HAREKETİDİR, BİR YOL BULURUZ’

HDP’nin geçmişte Hazine yardımı almadan birçok seçime girdiğini hatırlatan Oluç, "2014 ve 2015 seçimlerine HDP olarak Hazine yardımı olmadan girdik. Hem cumhurbaşkanlığı seçimleri hem yerel seçimler. Nasıl çalıştık o zaman? Halkımızın bağışlarıyla, destekleriyle yürüttük çalışmalarımızı. HDP politik bir yapıdır, bir halk hareketidir. Biz bir şekilde mücadelemizi sürdürecek yollar bulur, kendimize bir yol açarız. İktidara da bu tür cezalarla HDP fikriyatını, mücadelesini ortadan kaldıramayacaklarını bir kez daha söyleyelim" dedi.

2023 yılı bütçesine göre siyasi partilere yapılacak Hazine yardımının ocak ayı başında hesaplara yatırılması gerekiyor. Yargıtay Başsavcılığının HDP kapatma davası devam ederken hesaplarına tedbiren bloke konulması talebinin Anayasa Mahkemesi tarafından önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor.