Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Genel Meclisi üyesi 5 kişi, hakkında açılan soruşturma gerekçesiyle 10 Kasım'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştıranlar arasında bulunan İl Genel Meclis Üyesi Ömer Güngen, uzaklaştırma gerekçelerine dair aradığı Şırnak İl Özel İdaresi'nin, kendisine ait olmayan bir kimlik numarasıyla “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla görevinden uzaklaştırıldığını öğrendi.

Bunun üzerine Güngen, verilen karara itiraz etti.

HAKKINDA SORUŞTURMA YOK

Kendisine ait olmayan bir kimlik numarası nedeniyle görevden uzaklaştırılmasının kabul edilir olmadığını ifade eden Güngen, bugüne kadar hakkında açılan bir soruşturma veya davanın olmadığını dile getirdi.

MA’dan Zeynep Durgut’un haberine göre Güngen, savcılığa başvurduğunu ve hakkında herhangi bir soruşturma olmadığına dair belge aldığını ifade ederek, yaşadıklarını "adaletsizlik" olarak yorumladı.

Aldığı belgeyle Şırnak İl Özel İdaresi ile İdare ve Denetim Müdürlüğü’ne yanlışın düzeltilmesi için başvuruda bulunduğunu dile getiren Güngen, ancak geçen 1 aylık süreye rağmen başvurusuna herhangi bir yanıt alamadığını söyledi.