HDP Siirt Milletvekili Besime Konca’nın tutuklu olarak yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, Konca’nın tahliye edilmesi talebi, “kaçma şüphesi” iddiasıyla reddetti.

Dihaber'de yer alan habere göre, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında, Sur’da yaşamını yitiren Cihat Türkan’ın Batman’daki cenaze törenine katıldığı için yargılanmasına devam edildi. “Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sağlık sorunları olan Konca, duruşmaya katılmadı.

‘TUTUKLULUK ANAYASAYA AYKIRI’

Savunma yapan Konca’nın avukatı Bayram Arslan, “Mütalaayı kabul etmiyoruz. Müvekkilim milletvekilidir ve dokunulmazlık hakkı devam ediyor. Dolayısıyla yapılan yargılamanın Anayasaya ve diğer usul yasalara aykırıdır. Mustafa Balbay kararında olduğu gibi bir milletvekilinin tutuklu yargılanması kamu yararına değildir. Bu nedenle tahliye talebinde bulunuyoruz” dedi.

Savcı ise, “suç işlendiğine dair kuvvetli olguların bulunduğu” ve “olayın gelişimi nazara alındığında sanığın kaçma şüphesinin bulunması” iddiasıyla, tutukluluk halinin devamını talep etti.
Mahkeme heyeti, Konca’nın “kaçma şüphesi olduğu” iddiasıyla tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 3 Mayıs’a erteledi.