HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Ali Haydar Konca, “Bu ülkede eğer tek başına iktidar olacaksa, o da halkın iktidarı olacaktır. İnsanlar, kendi yaşadığı alanları kendileri yönetmek, söz sahibi olmak istiyor, kendileri adına konuşulsun istemiyor” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Adayları Ali Haydar Konca, İbrahim Ergin ve Sevgil Olan ile HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül ve Derince İlçe Başkanı Çetin Macak ile partililer, Derince’de Bingöl Kiği-Yayladere Derneği, Kars Ardahan Iğdır Serhat illeri Derneği, Mardinliler Derneği, Adıyamanlılar Derneği ve Esentepe Cemevi’ne seçim çalışmaları kapsamında ziyaret gerçekleştirdi.

‘ARTIK ONLARIN DEVRİ BİTTİ’

Dernek ziyaretleri sırasında söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Ali Haydar Konca, Türkiye’nin yaşadığı son 4 aylık sürece değinerek, seçmen iradesinin hiçe sayıldığını ve 1 Kasım seçimlerinin gereksiz olduğunu belirtti.

7 Haziran seçimleri sonrası AKP’nin seçmenlere “dersimizi aldık” sözlerine değinen Konca, “13 yıldır derslerini alamadılar da, yüzlerine tokat yiyince mi anladılar. İnsanlara dersimizi aldık diyerek, boşuna uğraşmayın. Asıl dersinizi biz vereceğiz. Bunca yıldır yapılan yolsuzluk, hırsızlık, hak ihlallerinin hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz” dedi.

Türkiye halklarının artık AKP’nin gerçek niyetini anladığını vurgulayan Konca, her seçimde AKP oylarının giderek düştüğünü belirterek, “Artık onların devri bitti. Kendi devirleri bittiğini anlayınca savaş çıkarmaya başladılar. Koltuklarını kaybetmemek için tüm kirli ve gizli işlere başvuruyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘İNSANLAR KENDİLERİNİ YÖNETMEK İSTİYORLAR’       

Türkiye’nin 7 Haziran seçimleri sonrası çok farklı bir iklime girdiğini açıklayan Konca, HDP’nin barajı geçmesiyle birlikte, “Bir türlü koltuklarından inmeyenler, HDP’nin barajı geçmesiyle zor duruma düştüler” şeklinde konuştu. Kendi çıkarları için iktidardan inmek istemeyen AKP hükümetine karşı tek alternatifin kendileri olduğunu söyleyen Konca, “Bu ülkede eğer tek başına iktidar olacaksa, o da halkın iktidarı olacaktır. İnsanlar, kendi yaşadığı alanları kendileri yönetmek, söz sahibi olmak istiyor, kendileri adına konuşulsun istemiyor” dedi.

‘HALKA SUNDUKLARI BİR ÇÖZÜM YOK’  

Ankara Barış Mitingi katliamı sonrası HDP’nin açık alanda yürüteceği etkinlikleri iptal ettiğini bildiren Konca, yaratılan kaos nedeniyle sağlıklı seçim çalışmaları da yürütemediklerini belirtti.

Partisinin açık alan etkinliklerini iptal etmesine rağmen, AKP’nin mitingler yapmaya devam ettiğini söyleyen Konca, “Güvenlik açığımız yok dedikleri mitingde bombalar patladı. Daha geçen gün Gebze’de bir miting gerçekleştirdiler, neredeyse kendilerinden çok güvenlik güçleri vardı. Hatta o kadar çok kalabalık gördüler ki, mitinge katılım sayısına güvenlik güçlerini de dahil ettiler. Kendi mitinglerine özel aldıkları güvenlik bir yana halka da sundukları bir gelecek yok, çözüm yok. İnsanlar artık Davutoğlu’nu dinlerken sıkılıyor. Bir o partiye, bir bu partiye çamur atmaktan başka bir şey yapmıyorlar.” açıklamalarında bulundu.

Partisinin politikalarından da bahseden Konca, HDP’nin iktidarında Türkiye’nin özlem duyduğu renkli bir geleceğe adım atacaklarını söyledi. (Demokrat Haber)