HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, referandum çalışmaları kapsamında Van’ın Erciş İlçesi’nde düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Kaya, “AKP’nin ’Evet’ standartlarında çalışanları bile maaşlı ücretli çalışıyorlar. Bizim insanımız canı pahasına çalışıyor. Bizler adaletin saraylardan çıkmayacağını da çok iyi biliyoruz” dedi.

 ‘HDP İNSANLIK PROJESİ İÇİN ALANLARDA’

Sloganlar eşliğinde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Huda Kaya da HDP olarak insanlık projesinin gerçekleşmesi için halk ile mücadele verdiklerini söyledi.

Kaya, “Bu isteklerimizin yerine gelmesi için bedel ödeyen bir halk olarak buradayız, ayaktayız. Bu ülkenin başında olan en tepedekiler ve sondakiler bu halka kin ve nefret aşılamak dışında bir şey aşılamadılar. Bu yöneticiler taciz sözleri ile nefret aktarıyor. Onların alanlarında ne TOMA ne de akrep görüyoruz. Barış için toplanan halka ise korku salmaya çalışılıyor” dedi.

‘ADALET SARAYDAN ÇIKMAYACAK’

Barış seslerinin hiçbir koşulda kesilmeyeceğini dile getiren Kaya, “Bizleri bütün renklerin ve insanlığın temsiliyetini, cıvıl cıvıl renklerini griye yani tek bir renge mahkum ettiremeyecekler. Renklerimize sahip çıkacağız. Burada toplanan insanlar Saray’ın ehli insanlar değildir. Bizler sarayın ve saltanatın savunuculuğunu yapanları, Türkiye’nin bütün şehirlerinden ve meydanlarını doldurmak için nasıl alanları doldurmak için taşımalı sistem ile nasıl taşımalı insanlar ile doldurduklarını iyi biliriz. AKP’nin ’evet’ standartlarında çalışanları bile maaşlı ücretli çalışıyorlar. Bizim insanımız canı pahasına çalışıyor. Bizler adaletin saraylardan çıkmayacağını da çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Konuşmalar ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Seni Başkan yaptırmayacağız” adlı konuşması dinletildi.

Öte yandan miting öncesi alana gelen 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

(Kaynak: Dihaber)