Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 27 Mart’ta Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlığında bir araya geldi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun süre sonra yüz yüze yapılan toplantıda, kapsamlı tartışmalar yürütülerek, yol haritası belirlendi. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı ve devam eden “Herkes için Adalet” kampanyası başta olmak üzere birçok gündem masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası açıklanan sonuç bildirgesinde HDP’nin bir kadın partisi olduğu vurgusu yinelenirken, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeme kararlılığı ve yeni bir yaşam için birlikte mücadele vurgusu öne çıktı. Toplantının ardından HDP Kadın Meclisi yol haritası belirledi. HDP Kadın Meclisi, 10 Şubat’ta başlattığı “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü “Kadınlar İçin Adalet” programının ikinci ayağını 5 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştireceği bir toplantıyla duyuracak. Kampanya, “Kadın Yoksulluğu” başlığı ile sürdürülecek.

KAMPANYAYA EGE’DEN BAŞLANACAK

HDP Kadın Meclisi’nin 5 Nisan’da başlatacağı “Kadın Yoksulluğu” programının ilk çalışması ise Ege Bölgesi’nde başlatılacak. Kampanya kapsamında toplumun tüm kesiminden kadınlarla buluşmayı hedefleyen Kadın Meclisi, her bölgenin özgünlüğüne göre buluşmalar düzenlemeyi planlıyor.

YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGLER

Meclis, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı da mücadele kararı aldı. HDP, sözleşmeden çekilme kararının iptali için önümüzdeki günlerde Danıştay’da dava açacak. İstanbul Sözleşmesi kapsamında çeşitli kadın kurumlarıyla görüşmelerini sürdürecek olan HDP Kadın Meclisi, önümüzdeki günler için çeşitli eylem ve etkinlikler kapsamında kadın yürüyüşleri ve mitingler düzenlemeyi de planlıyor.

MUHALEFET PARTİLERİYLE BULUŞMA

Kadın Meclisi, geçtiğimiz günlerde “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında DEVA Partili kadınlarla görüşmüştü. Kadın Meclisi, bu ziyaretleri diğer muhalefet partileriyle de gerçekleştirecek. Bu konuda bir takvim oluşturan Kadın Meclisi, muhalefet partileri dışında kadın örgütleri de başta olmak üzere temaslarını sürdürecek.

Kaynak: MA