HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Federe Kürdistan Bölgesi’nden Silopi ilçesinde bulunan Habur Gümrük Kapısı’ndan dün giriş yaptıktan sonra tutuklanan 3 kişinin, koronavirüsü salgınına karşı karantinaya alınmadan Şırnak T Tipi Cezaevi’ne götürüldüğünü söyledi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, 15 Mart’ta Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nden Silopi ilçesinde bulunan Habur Gümrük Kapısı’ndan giriş yaptıktan sonra tutuklanan 3 kişinin, koronavirüsü salgınına karşı 14 gün boyunca karantina tedbiri alınmadan Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğünü belirtti. 
 
Konuyu Meclis gündemine taşıyan Kaçmaz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e şu soruları sordu: 
 
“* Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptıkları sırada tutuklanan tutsakların Korona Virüs kapsamında 14 günlük karantinaya tabii tutulmadıkları iddiaları doğru mudur?
 
* Bakanlık olarak tutsakların 14 günlük karantinaya tabii tutulmadan cezaevlerindeki koğuşlara götürüldüklerinden haberdar mısınız?
 
* Tutsakların karantina uygulamasına tabi tutulmadan cezaevlerine götürülmeleri noktasında Bakanlığınızın herhangi bir talimatı var mıdır?
 
* Dünya genelinde hızla yayılan Korona Virüs salgınına yönelik cezaevlerinde ne tür tedbirler alınmıştır?
 
* Cezaevlerinde tutsaklara yönelik korana virüs taraması yapılmış mıdır? Tarama yapılmış ise tespit edilmiş herhangi bir vaka var mıdır?
 
* Korona Virüse karşı kurum ve kuruluşlarda yapılan dezenfektan çalışmaları cezaevlerinde de yapılmış mıdır?
 
* Söz konusu iddialar doğru ise tutsakları karantinaya almadan cezaevine götüren yetkililer hakkında her hangi bir işlem yapılacak mıdır?”