Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'de, yaşananlara  "dur" denilmesi için kamuoyuna seslenen HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, "Herkse Botan için ayağa kalkmalı yarın geç olabilir" dedi.

Ablukanın 21 gündür devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesi, 3 haftadır tanklarla aralıksız top atışına tutuluyor. Devlet güçleri, halkın direnişini kıramayınca, mahalleleri ablukaya alıp tank ve zırhlı araçlarla mahalleleri yoğun bombardıman altına aldı.

DİHA’nın haberine göre, saldırıların yoğunlaştığı Barbaros ve Başak mahalleleri zırhlı araçlar ve tanklarla ablukaya alınıp yoğun bombardımana tutuluyor. Kentte devlet güçleri saldırıların yanı sıra bazı mahallelerde evlere girerek silah zoruyla halkı evlerinden çıkartıp göçe zorladığı iddia edildi.

Silopi halkının katliamla karşı karşıya kaldığını ifade eden HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, tüm demokratik kamuoyuna çağrıda bulunarak, vicdan sahibi herkesin Botan direnişi için ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Silopi halkının özyönetim direnişinin tank ve toplara rağmen 21 gündür sürdüğünü belirten İrmez, "Bu halk tam 3 haftadır yoğun bombardıman altında, elektriksiz, susuz, aç ve soğukta direniyor. Burada bir insanlık ve savaş suçu işleniyor. Herkes alanlara akıp bu savaşa dur demeli ve Botan halkının yanında olmalı" diye konuştu.

'BU ÇIĞLIĞI DUYUN, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR'

Bir devletin kendi halkına bu denli hunharca saldırmasının hiçbir geçerli sebebinin olamayacağını vurgulayan İrmez, "Devlet aklına sesleniyorum, aklınızı başınıza alın. Özyönetim ve özsavunma en temel haktır. Bu halk sizleri artık tanımıyor. Hiçbir hukukta, kanunda, inançta böyle barbar bir saldırı yoktur, görülmemiştir. Sesimizin ulaşabildiği her yere sesleniyorum! Bu çığlığı duyun, yarın çok geç olabilir. Eğer Botan kazanırsa, tüm insanlık kazanacaktır" ifadesinde bulundu.