Şırnak’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe binası son 4 ayda iki defa basıldı ve toplamda 90 kişi gözaltına alındı. 21 kişi tutuklandı. 11 Nisan’da yapılan ikinci polis baskını sonrası HDP’lilerin öncülüğünde Cizreliler parti binası önünde nöbet eylemi başlattı. Nöbet eylemi bugün üçüncü gününde devam edecek.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, son dönemde partilerine dönük saldırıların artmasının “çöktürme” planının devamı olduğunu belirterek, bunun karşısında halk ile birlikte mücadele edeceklerini vurguladı. 

'ÇÖKTÜRME PLANI'

Zeynep Durgut'un Mezopotamya Anajsı'nda yer alan haberine göre İmir, saldırılarla HDP’nin bölgede illegalize edilmek istendiğini ifade ederek “Bu saldırılara karşı tepkisiz ve sessiz kalmayacağız. Bu saldırılar Kürt halkına diz çöktürme planının bir parçasıdır. İktidar Öcalan’ın başlatmış olduğu müzakereyi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanarak, bitirdi. Daha sonra ilegalize etmeye başladı. Kürdistan’da mevcut iktidar devlet adı altında özel savaş politikası yürütüyor. Bu politikalarla da hem halkımızın büyük bedeller sonucunda elde ettiği değerleri, hem de partimizi zayıflatmak istiyorlar” dedi.

'HALK PARTİSİNE SAHİP ÇIKTI'

Bölge halkının saldırılar karşısında partilerine sahip çıktığını vurgulayan, “Devlet, halkımız ve partimiz üzerinde çok tehlikeli bir şekilde oynuyor. Kürt mücadelesinde Botan halkının rol ve misyonu büyüktür. Ama bütün yıldırma ve çöktürme politikalarına rağmen halkımız mücadelesinden vazgeçmiyor. Devletin temel amacı halkımızı bu amaçlarından ve demokratik taleplerinden geri adım attırmaktı. Ama halkımız hem değerlerine hem de partisine sahip çıktı. Halkımızın örgütlü direnişi ve mücadelesi olmasaydı bu mücadele daha fazla ayakta durmazdı. Her şart ve koşulda Botan halkı özelde de Cizre halkı partisine sahip çıktı. Bu halk diz çökmez” diye belirtti.

'HESAPLARI BOTAN’DA BOŞA ÇIKTI'

Son dönemlerde partilerine dönük geliştirilen saldırıların partilerine dönük tahammülsüzlükten geldiğini kaydeden İmir, “Saldırıları bir sonuç almadığı için kirli hesapları devreye soktular. Gençleri, kadınlar ve işçiler arasında bir parçalanmışlık yaratmak istediler. Ama bu politikalar sonuç alamadı. Yıllardan beri Kürt varlığını kabul etmeyen ve inkar politikaları üzerinden kendini var eden iktidarların hesapları Botan’da boşa çıktı. Bundan dolayı da bu onları daha fazla tedirgin ediyor ve öfkelendiriyor. Ama Botan halkı ayakta ve partisine sahip çıkıyor. Partisi şahsında kendi değerlerine sahip çıkıyor. Bütün haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı Botan halkı geri adım atmadı. Son bir yılda Kürt halkı iradesini net bir şekilde gösterdi. Kürdistan’da özyönetim süreçlerinde vahşice saldırılar yaptılar. Bu saldırılarla partimizi ve Kürt halkını tasfiye etmek istediler. Ama seçimlerde, Newroz’larda ve 8 Mart’larda görüldüğü gibi bu halk geri adım atmıyor” hatırlatmasında bulundu. 

'PROVOKASYON GİRİŞİMLERİ SONUÇSUZ KALDI'

HDP Cizre ilçe binasına yapılan saldırıya dikkati çeken İmir, “Gün geldi provokasyon girişimlerinde bulundular. Son bir yılda 4 defa partimize yönelik provokasyon girişimleri oldu. Ama hepsi sonuçsuz kaldı ve boşa çıktı. Bununla birlikte parti binamız basıldı. O süreçte tutuklanan arkadaşlarımız yakın bir süreçte bırakıldı. Bu son saldırı da bu komplonun kentte devam ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

'HDP BOTAN’DIR'

Devletin bölgede gerçekleştirmek istediği komplolara karşı halkın direniş göstererek bu komploları boşa çıkardığına vurgu yapan İmir, devamla şunları kaydetti: “İktidar artık tıkandı. Her gün yeni bir baskınla uyanıyoruz. Yine Kürdistan’da Kobanê Davası adı altında 91 arkadaşımıza gözaltı kararı çıkartıldı. Ama bunlar sonuç almayacaktır. Artık son aşamaya gelmişler. Artık politikalarını yürütemiyorlar. Bu yüzden de saldırganlaştılar. Dün nasıl ki bu saldırılar sonuç almamışsa bugün de sonuç almayacaktır. Kürtlere karşı kin ve nefretleri bu son baskında açık ve net bir şekilde görüldü. Halkımız bu düşmanlığa karşı uyanık olmalıdır. Bütün halkımıza çağrımızdır; gelin partinize sahip çıkın. Parti binamızın önünde nöbet eylemimiz devam ediyor. Bizler gözaltına alınan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Botan HDP’dir, HDP Botan’dır.”