HDP Bingöl adayları Erdal Aydemir, Nihat Aksoy ve Şefika Doğan'ın yanı sıra il ve ilçe örgütlerinin Solhan, Karlıova ve Genç ilçelerindeki seçim çalışmaları sürüyor.

Ramazan ayı nedeniyle Bingöl Merkez Yeşil Vadi’de iftar programı düzenlendi. İftara HDP Bingöl Milletvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Hişyar Özsoy ve Bingöl milletvekilleri adaylarının yanı sıra çokm sayıda yurttaş katıldı.
 
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Demirtaş korkusundan kurtulamadığına dikkat çeken Hişyar Özsoy, “Hukuku enkaza dönüştürerek Selahattin Demirtaş’ı dört duvar arasına tutsak etti ancak halen korkuyor” dedi. Özsoy, “Demirtaş’ı karalamaya devam ediyor. Demek ki Demirtaş, dört duvar arasında da rahatsız etmeye devam ediyor onu. Abbas yolcu, gidici onun için kendinde değil” şeklinde konuştu.
 
"İDRİS BEY O CEZAEVİNDEN ÇIKACAK"
 
Özsoy, 7 Haziran’da başlattıkları ve yarım bıraktıkları işi 24 Haziran’da bitireceklerini söyledi. Konuşmasında 9 yıl hapis cezası verilen İdris Baluken’e değinen Özsoy, “İdris (Baluken) bey o cezaevinden çıkacak ve siyaset yapmaya devam edecek, ancak Erdoğan’ın Türkiye geleceğinde yeri yok” ifadelerini kullandı.

Sandık güvenliği konusunda bazı uyarılarda bulunan Özsoy, “Bingöl halkı Kürtler için bir dönüm noktası olan 24 Haziran seçimlerinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Sandık başına gidip oyumuzu kullandıktan sonra sandıklara sahip çıkmalıyız. Biliyorsunuz geçen seçimlerde kedileri dahi günahlarına ortak ettiler. Bundan dolayı ne olursa olsun sandıklara atılan ve çıkan sonuçların aynı olması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.