HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlık gerekçesiyle düşürülmesi için süreç başladı.

Meclis Başkanlık Divanı Güzel’in Genel Kurul oturumlarına 5 kez katılmadığını tespit ederek dosyasını Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a gönderdi.

Meclis İçtüzüğü’ne göre bir milletvekili Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içinde toplam 5 birleşim günü katılmazsa devamsızlığı Başkanlık Divanınca tespit edilip Karma Komisyon'a gönderiliyor.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Meclis’in 27. Dönem 5. Yasama yılı sonunda Meclis Genel Kurulu’nda 2 hafta yoklama alındı. Beş oturuma özürsüz ve izinsiz katılmadığı tespit edilen milletvekillerine devamsızlıkları ile ilgili bildirimde bulunuldu.

Birçok milletvekili 7 günlük itiraz sürecinde devamsızlıklarıyla ilgili mazeret dilekçelerini Meclis Başkanlığı'na iletti. Edinilen bilgiye göre devamsızlığı tespit edilen Güzel mazeret dilekçesi sunmadı.

Meclis’in 6. Yasama yılı ilk toplantısını yapan Meclis Başkanlık Divanı, mazeret dilekçesi sunmayan Güzel’in devamsızlık raporunu Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a gönderdi.

Komisyon bu devamsızlıkla ilgili raporunu hazırlayarak Genel Kurul’a sunacak. Genel Kurul’da son karar verilecek.

HDP'li Güzel'in dokunulmazlığı, Meclis’e sunulan bir fezlekenin ardından yapılan oylama ile kaldırılmış ve Güzel daha sonra tutuklanmıştı.