Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla Kandıra Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Cezaevlerinde yaşanan ölümlere dikkat çeken Gergerlioğlu, Kandıra Cezaevi’nde bulunan Aysel Tuğluk’un tahliye edilmesi çağrısında bulundu. 

‘CENAZESİ Mİ ÇIKSIN?’

Tuğluk’un cezaevinde büyük sıkıntılar yaşadığını ve günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini aktaran Gergerlioğlu, “Yetkililere, Türkiye iktidarına, dünya devletlerine şu soruyu sormak istiyorum; ikinci bir Garibe Gezer vakası mı olsun? Buradan Aysel Tuğluk’un cenazesi mi çıksın? Ölüm döşeğinde mi çıksın? Ne istiyor, neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

‘ADALET BAKANLIĞI ADALETE GELSİN’

Tuğluk’un infazının bir an önce ertelenmesi gerektiğinin çağrısı yapan Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Bir insana bu zulmün yapılmaması gerekir. Biz hasta tutuklulara ilişkin birçok dosyayı yıllardır Adalet Bakanlığı’na sunuyoruz. Adalet Bakanlığı görevini yerine getirmiş olsaydı, birçok mahpus cezaevinden bu hastalıklı halleriyle çok sürmeden çıkardı. Ama ne yazık ki bir zulümat bakanlığına döndüğü için birçok hasta mahpus ya cezaevinde hayatını kaybetti ya da geç tahliye olduğu için tedavi olamadan hayatını kaybetti.

Cezaevinden çıkması gereken kişiler, siyasi kararlarla çıkması engelleniyor, tedavi şansları engelleniyor. Bu şekilde hem onlar hem de onarlı sevenlere acılar çektiriliyor. Bu olacak şey değil. Aysel Tuğluk şahsında bütün hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade ediyorum. Adalet Bakanlığı, adalete gelsin.” 

Kaynak: MA