HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Fenerbahçe taraftarı, Fenerbahçe-Kayserispor maçına alınmayacakmış. 'Hükümet istifa' demek ifade özgürlüğü sınırları içinde bir cümledir" dedi. Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, depremde iktidarın "sınıfta kaldığını" söyleyerek, "Felaketin, depremin adı aslında bu iktidar" diye konuştu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının tribünlerdeki sloganlarını hatırlatan Gergerlioğlu, "(Hükümet istifa) demek suç değildir. Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe-Kayserispor maçına alınmayacakmış. 'Hükümet istifa' demek ifade özgürlüğü sınırları içinde bir cümledir. Böyle dediği için birileri cezalandırılacak mı, tribünlere mi alınmayacak?" diye sordu.

Gergerlioğlu, taraftarın tepkisinin sivil toplum tepkisi olduğunu savunarak, "Beceriksizliğini örtmeye çalışan iktidar, ne yapacağını bilememekte ve böyle trajikomik tedbirlere başvurmaktadır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Maraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından, iktidara, arama kurtarma ve yardım çalışmaları üzerinden eleştiriler yöneltilmişti. İktidara karşı başlayan öfke tribünlerde de kendisini göstermişti.

Fenerbahçe taraftarının 25 Şubat’taki Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” diye slogan atması gündem olmuştu. 27 Şubat’ta da İnönü Stadyumu’nda Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş’ın tribünlerinden “Hükümet istifa” sloganı yükselmişti.

Bunun ardından iktidar kanadı, taraftarları hedef göstermişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, attığı tweet’lerde futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemişti.

Sonrasında Kayserispor deplasmanına Fenerbahçe taraftarının girişi yasaklanmıştı.