Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Garo Paylan, Ermeni toplumunu hedef gösteren Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Paylan, Meclis’te yaptığı basın toplantısında son 15 günde Ermenilere, LGBTİ’lere ve Çinli zannedilip saldırıya uğrayan Korelilere yönelik nefret söylemlerini gündeme getirdi.

Bianet’te yer alan habere göre, söz konusu olaylarla ilgili şu ana kadar herhangi bir Cumhuriyet Savcılığı harekete geçmediğine dikkat çeken Paylan, "Cezasız kalan her nefret söylemi, nefret söyleminin hedeflediği insanları "güvercin tedirginliği"ne itmekte ve nefret suçlarının zeminini hazırlamaktadır" dedi.

Paylan, nefret söylemlerinin daha ağır şekilde cezalandırılmasını içeren Nefret Suçları Yasası ile ilgili Kanun Teklifini bütün milletvekillerinin desteğini de isteyerek Meclis Başkanlığı’na sunacağını belirtti.

ÜLKÜ OCAKLARINDAN ERMENİLERE TEHDİT

Paylan’ın dikkat çektiği 4 olay şöyle:

* Tigran Hamasyan 25 yaşında, dünyaca tanınan, geleneksel Ermeni müziğini başarı ile yorumlayan ödüllü bir piyanist. 2015 yılı 22. İstanbul Caz festivaline katıldı ve bu festivalde iki konser ayrıca 21 Haziran 2015 tarihinde de Ani Antik kentinde konser verdi.

* Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel 21.06.2015 tarihli konseri gerekçe göstererek 24.06.2015 tarihinde basın açıklaması yapmış ve bu açıklamada: “Geçtiğimiz günlerde Anı Ören yerinde papaz kıyafetiyle ne idüğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri esefle, şiddetle ve nefretle kınıyorum” 1915 olaylarında yüz binlerce Müslüman Türk soydaşımız bu Ermeniler tarafından soykırım ve katliama uğratılmadı mı? Fazla değil, daha 23 yıl önce Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin Hocalı köyünde yüzlerce soydaşımıza soykırım yapan bu Ermeniler değil miydi? Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir ? Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor. Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım’ şeklinde beyanlarda bulunmuştur.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN "MANUKYAN" MESAJI

* Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 2 Temmuz’da Twitter adresinden şu mesajı paylaştı: “ Manukyan’ın Adana da ki yeğeni mutludur. Üç teyze çocuğu daha meclise girdi. AKP, CHP ve HDP den. Ne kadar gururlansa azdır.”

TURİSTLERE SALDIRI

* Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde ‘Doğu Türkistan' Müslümanlarına destek olmak için yürüyüş gerçekleştirdi. Sultanahmet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldığı sırada ayrılan bir grup Topkapı Sarayı'na doğru koşup, Çinli zannettikleri Koreli turist grubuna saldırdı.

LGBTİ'LERE TEHDİT

* Genç İslam Müdafaa grubu sosyal medyada başlattıkları kampanya ve sokak afişlerine yazdıkları ““Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!”sloganı ile LGBTİ bireyleri hedef gösterdiler.