HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP-MHP anlaşmasıyla Meclis'e getirilen anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinde konuştu.

Kerestecioğlu, "'Ya, biz kandırılmışız, bu sefer de Nusracı bir örgütlenme varmış' demeyeceğinizden nasıl emin olabilecek bu halk?" diye sordu.

Rusya Büyükelçisinin ölümünün uluslararsı medyada "Türk polisi Rus Elçiyi vurdu" şeklinde yayıldığını vurgulayan Kerestecioğlu, şu ifadeleri kullandı: “O meczuptu, bu ‘FETÖ’cüydü” diyebilirsiniz ama bu polisle ilgili çok ciddi sorular ve şüpheler var. Deniyor ki: “Polis teşkilatı içinde şimdi de Nusra örgütlenmesi mi var?”.

15 Temmuz'dan sonra hükümetin tercihini diktatörlükten yana kullandığını belirten Kerestecioğlu şöyle dedi: 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından sonra iki yol vardı: Bir yol demokrasiye çıkardı, bir yol diktatörlüğe çıkardı.

Siz diktatörlüğü tercih ettiniz. Eğer demokrasiye çıkılsaydı bugün Rus Büyükelçisi vurulmazdı, bu ülkede OHAL olmazdı, kanun hükmünde kararnamelerle yönetiliyor olmazdık. Yapılması gereken, demokrasinin önünün açılmasıydı.

"'Ya, biz kandırılmışız, bu sefer de Nusracı bir örgütlenme varmış' demeyeceğinizden nasıl emin olabilecek bu halk?" diyen Kerestecioğlu, hamasetten vazgeçilmesi gerektiğini ve herkesin yapması gereken şeyler olduğunu söyledi.

"Bugün zannetmeyin ki insanlar, baştan sona diktatöryal bir rejimi örgütleyen, İç Tüzük’ün 38’inci maddesine göre de şurada asla görüşmememiz gereken bir şeyi merak etmiyor, yaşam hakkını merak ediyor." şeklinde konuşan Kerestecioğlu, on dört yıldır ülkeyi kendilerinin yönetmediğini ancak HDP'ye defalarca suçlamalar getirildiğini, parti binalarının yakıldığınıi kundaklandığını, parti yöneticilerinin içeride olduğunu belirtirken "İnanın ki biz yönetiyor olsaydık 30 patlama değil; 1 değil, 2’ncide istifa ederdik." diyerek, siyasi sorumluluğun bunu gerektirdiğini vurguladı