HDP Diyarbakır ve Yenişehir eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 8 kişi, gözaltı sürelerinin uzatılması için adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 22 Ekim’de parti binalarına düzenlenen polis baskınının ardından gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı ile ismi öğrenilemeyen 4 kişi, 4 gündür Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde tutuluyor.

 Eşbaşkanların da aralarında bulunduğu 8 kişinin, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Sur ilçesinde asılan posterlerinin partinin il binasında hazırlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Gizlilik kararının bulunduğu soruşturmada, eşbaşkanların “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla suçlandığı belirtildi.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

4 günlük gözaltı süreleri dolan 4’ü eşbaşkan 8 kişi, gözaltı süresinin uzatılması için Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi, soruşturmaya konu delillerin toplanmamış olmasını gerekçe göstererek, gözaltı süresini 4 gün uzatma kararı aldı. 

Kararın ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirilen 8 kişi, tekrar emniyete götürüldü.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı