HDP Milletvekilleri Ziya Pir ve Ertuğrul Kürkçü, İzmir’de 1 Mayıs ve 24 Haziran çalışmalarına katıldı.

AKP’nin seçimi kaybettiğinin farkında olduğunu dile getiren Kürkçü, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Milletvekillerimiz, aktivistlerimiz, taraftarlarımız cezaevinde. Ama bütün bunlara rağmen HDP dimdik ayaktadır ve geleceğin, özgürlüğün, eşitliği ve dayanışmanın biricik umudu olarak şimdi Türkiye sahnesinde yeniden parıldıyor. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın, sen bize meydan okuduysan biz de sana meydan okuyoruz” diye konuştu.

İktidarın seçim için yıldırma politikalarını devreye koyacağını dile getiren Kürkçü, 4 Mayıs’ta resmen Selahattin Demirtaş’ı aday olarak ilan edeceklerini ifade etti. Kürkçü, “Selahattin Demirtaş aklıyla, fikriyle, ahlakı ve duruşuyla farklı görüşteki yurttaşların bile gönlünde taht kurmuştur. İşte bu yüzden Sayın Demirtaş, cezaevindedir, suçlu demeleri palavradır, Erdoğan her gün suç işliyor. Biz haklıyız, onlar suçludur. Suçlulara karşı yaşasın halkların birliği demeye devam edeceğiz” dedi.

 24 Haziran seçimlerine değinen HDP’li Pir, “Hep beraber, o tek adam zihniyetini, faşist zihniyeti süpürüp atacağız buradan. Adayımız Türkiye’nin bütün türkülerini söyleyebilen, ne çaldığını herkesin bildiği, Türkiye’nin en becerikli ve en yakışıklı başkan adayı” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ KAOSTAN KURTARMANIN ZAMANI GELDİ’

AKP’nin toplumu açlıkla terbiye etmeye çalıştığını savunan Pir, “Akşam evine bir ekmek, bir kilo domates götüremeyen analar babalar var Türkiye’nin dört bir yanında. Karadeniz’de de böyle, diğer yerlerde de… Buna bir son vermemiz gerekiyor. Onların bir mühürlük siyasi canları var. Onların siyaseten canlarını 24 Haziran’da alacağız. Türkiye’yi kaosa götürdüler. Türkiye’yi bu kaostan kurtarmanın zamanı geldi. Hep beraber, o tek adam zihniyetini, faşist zihniyeti süpürüp atacağız buradan” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı