Ankara'da barış mitingine yönelik bombalı saldırıyı kınayan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, saldırının faillerinin belli olduğunu ifade ederek, "Bu alçakça yapılan bir cinayettir. Bunun faili de belli. Faili belli olan bir cinayettir. Halklarımız, inançlarımız artık bu süreci iyi değerlendirmek zorunda. Çok geniş bir cephenin acilen oluşturulması gerekmektedir" diye konuştu.

Ankara'da barış mitingine yönelik bombalı saldırının bilançosu her an biraz daha ağırlaşırken, duruma tepki gösteren İzmir Barış Bloğu Eş Sözcüsü Zeki Gül, "Cizre'de bombalanan bir evin duvarında 'Yer gök barış' yazıyordu. Biz bu barış mitingini de çok farklı çevrelerden insanlar olarak bu şiarla düzenledik. Her şeye karşı yer gök barış diyorduk" diyerek, patlama sonrası olay yerine ilk gönderilenlerin ambulanslar değil polis olduğunu hatırlattı. Katliam sonrası polisin saldırılarına dikkat çeken Gül, tüm bunların saldırının failine dair ipuçları verdiğine vurgu yaptı.

'RESMEN KATLİAM’        

Saldırıdan sağ kurtulanlardan DİSK Ege Bölge Memiş Sarı, yapılanın resmen bir katliam olduğunu belirterek, "Resmen katliamdır. Her yerde önlemini alan hükümet bir tane trafik polisi dahi koymamıştır. Ama bunlar barış için Ankara'ya akan yüz binlerin sesini kısmayacaktır. Biz inadına barış diyeceğiz" dedi.

'FAİLİ BELLİ OLAN BİR CİNAYETTİR’       

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, saldırının faillerinin belli olduğunu ifade ederek, "Bu alçakça yapılan bir cinayettir. Bunun faili de belli. Faili belli olan bir cinayettir. Halklarımız ve inançlarımız için bu önemli bir deneyimdir ama çok ağır bir deneyimdir. Bu noktada söylenecek tek şey var barış diye bağıran yoldaşlarımıza, canlarımıza yönelik gerçekleşen bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyorum. Halklarımız inançlarımız artık bu süreci iyi değerlendirmek zorunda. Çok geniş bir cephenin acilen oluşturulması gerekmektedir diye düşünüyorum" diye konuştu.

'KANLI SALDIRILARA RAĞMEN BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’      

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, saldırıyı lanetleyerek, "Bu saldırıyı düzenleyenler, onların arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Gün birlik-beraberlik günüdür. Bütün olumsuzluklara ve kanlı saldırılara rağmen barışı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

'ŞİDDET TOHUMLARI EKİLDİĞİNDE GELİNEN TABLO BUDUR’     

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Barış duyguları tekrar pekiştirilmeden bu ülkede bir noktaya varmamız mümkün değildir. Şiddet tohumları ekildiğinde, düşmanlık tohumları ekildiğinde geldiğimiz tablo budur" ifadesinde bulundu. (DİHA)