Meclis Başkanvekilliği görevini yürüten HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, 21 gün önce gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için bu kez acılı bir kayıp eşi olarak devlete seslendi. 

Eşi Savaş Buldan'ı 2 Haziran 1994 tarihinde devlet güvenlik güçleri tarafından kaçırıp katledilen Pervin Buldan, yaşadığı acının ne demek olduğunu dile getirerek, Külter'in serbest bırakılmasını yineledi: "Bu acıyı bilen birisi olarak, Külter ailesinin ne durumda olduğunu tahmin ediyorum. Çok büyük bir acı." 

'ACIYI TAHMİN EDİYORUM'

DİHA’dan Deniz Nazlım’ın haberine göre; Külter'in kaybedilmeye çalışıldığını belirten Buldan, "Gerek medya, gerek Meclis'te olsun birçok kampanya başlattık. Ancak günlerdir sonuç alamıyoruz. Bu acıyı bilen birisi olarak, Külter ailesinin ne durumda olduğunu tahmin ediyorum. Çok büyük bir acı. Bir an önce serbest bırakılmalı" çağrısı yaptı. 

'BEYAZ TOROSLAR GELİR' DEMİŞLERDİ

90 yıllar da idari bir pratik olarak zorla kaybetme, infaz, faili belli cinayetlerin yaşandığını ancak günümüze kadar hiçbir şeyin değişmediğini dile getiren Buldan, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AKP tarafından "biz gidersek beyaz toroslar gelir" açıklamalarını hatırlattı. 

'UMUT EDİYORUM…'

Buldan, şöyle devam etti: "Aslında bu söylem AKP hükümetinin kayıpları tekrardan başlatacağının bir işaretiydi. Tek başlarına iktidar olmalarına rağmen bunu gündemlerine aldılar. Görgü tanıkları var ancak Külter'den haber alamıyoruz. Bir kayıp yakını olarak Külter'in akıbetinin kötü sonuçlanmamasını umut ediyorum. Türkiye'de artık bu tür kötü olaylar yaşanmamalıdır. Bu olaylara karşı büyük bir mücadele verilmiştir. Hurşit Külter arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."