Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP İzmir İl Örgütü’nün 2’nci Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın davasında değinen Bilgen, “Reza Zarrab kendini kurtarmak için itirafçı olursa ne kadar bey efendinin ailesinin canının yanacağını biliyorlar. Bu nedenle bütün rehine durumuna düşen Türkiye'yi kurtarmak zorundayız. Filmin sonuna geldik. Bizi, insan hakları savunucuları, gazetecileri akademisyenleri, eş başkanları, belediye başkanlarını rehine gibi görenler rehine muamelesi yapanlar kendi ülkesinin insanın Avrupa ile pazarlığı haline getirmek isteyenler aslında kendileri rehine durumuna düştüler “ dedi.

‘FİLMİN SONUNA GELDİK’

"Eğer hedefiniz büyükse yükünüz ağır olur” diyen Bilgen,  şöyle devam etti: “Yükünüz ağır ise elbette ödeyeceğiniz bedel biraz daha ağır olur. Umutluyum. Filmin sonuna geldik. Bizi, insan hakları savunucuları, gazetecileri akademisyenleri, eş başkanları, belediye başkanlarını rehine gibi görenler rehine muamelesi yapanlar kendi ülkesinin insanın Avrupa ile pazarlığı haline getirmek isteyenler aslında kendileri rehine durumuna düştüler” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ REHİNE DURUMUNA DÜŞÜRDÜLER’

İktidarın politikaları nedeniyle Türkiye’nin rehine durumuna düştüğünü savunan Bilgen, şunları söyledi:

“Türkiye’yi Amerika ziyaretinde Fetullah Gülen’i istiyor gibi gösterenler şimdilerde öğreniyoruz ki; Reza Zarrab’ı kurtarmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Reza Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar. Reza Zarrab kendini kurtarmak için itirafçı olursa ne kadar bey efendinin ailesinin canının yanacağını biliyorlar. Bu nedenle bütün rehine durumuna düşen Türkiye'yi kurtarmak zorundayız"

Erken seçim ihtimalini değerlendiren Bilgen, “Yerel seçimler genel seçimlerden önce yapılırsa emin olun ki yerel seçimlerde vereceğimiz sınav Türkiye’de başkanlık sınavının nereye varacağının kiminle yürüyeceğini yeni alternatiflerin inşa edilip edilmeyeceğini oraya koyacak” dedi.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)