HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li 10 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyasının Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na sevk edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Beştaş, “Erdoğan ve Bahçeli’nin konuşmasının devamıdır” ifadelerini kullandı.

Fezlekelerle muhalefetin hizaya getirilmek istendiğini söyleyen Beştaş, iktidarın uyguladığı kutuplaştırmaya karşı güçlü bir irade ve cesaretin ortaya koyulması gerektiğini ifade etti.

HDP'li 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis Başkanlığı'na gönderilen Cumhurbaşkanı fezlekeleri, Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi.

Dosyalar arasında HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca ve Ayşe Acar Başaran, HDP Muş Milletvekilleri Şevin Coşkun, Mensur Işık, Nuran İmir ve Gülüstan Kılıç Koçyiğit ile HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında birer, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ hakkında ise 2 dosya bulunuyor.

“DEMOKRATİK FAALİYETLER FEZLEKE KONUSU”

Artık Gerçek’ten Seda Taşkın'a konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yargının tamamen AK Parti-MHP’nin vermiş olduğu talimatları yerine getirdiğini söyledi.

HDP’li milletvekillerinin yakın takibe alındığını söyleyen Beştaş, “Demokratik siyaset kapsamında yaptığımız her konuşma, ziyaret ve siyasi faaliyetlerimiz fezleke konusu ediliyor” dedi.

“AMAÇ MUHALEFETİ HİZAYA GETİRMEK”

Hazırlanan fezlekelerin hukuk ve yargıyla alakası olmadığını dile getiren Beştaş, “Saliha Aydeniz’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyonun toplanmasının tek bir amacı var; HDP’yi siyaset dışına itmek ve muhalefeti de bunun üzerinden hizaya getirmek. Bu çalışmaların hepsi programlanmış, planlanmış çalışmalardır” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR, KUTUPLAŞTIRMAYI HDP ÜZERİNDEN YAPIYOR”

Türkiye’nin tarihi bir seçime gittiğini ve toplumun önemli bir seçim yapacağını belirten Beştaş, “Türkiye ya Cumhur İttifakı'nın kurduğu sisteme evet diyecek ya da demokrasiyi seçecek” dedi.

AK Parti iktidarının muhalefeti kriminalize ettiğini söyleyen Beştaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İktidar ayrımcılığı, kutuplaştırmayı HDP üzerinden yapıyor. Bütün Türkiye toplumunun, tüm demokrasi güçlerinin bunu görmemesi olası değil. Herkesin çıplak gözle görebildiği bir yönelim var. En son Bülent Arınç bile ‘kral çıplak demenin zamanıdır’ dedi. İçerde de huzursuzluk var. Bunu görmememiz mümkün değil. Düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar demek ki."

“FEZLEKELER SİYASİ SAİKLERLE HAZIRLANMIŞ”

İktidarın uyguladığı kutuplaştırmaya karşı güçlü bir irade ve cesaretin ortaya koyulması gerektiğini söyleyen Beştaş, “Adil ve demokratik bir sistemde, yargının birazcık kendini bağımsız ettiği yönetimde, fezlekelerin gideceği yer mahkeme salonları değildir, bunlar yırtılıp atılacak fezlekelerdir. İçinde suç yok, tamamen siyasi saiklerle hazırlanmış fezlekelerdir” dedi. Beştaş, hazırlanan fezlekeleri kabul etmediklerini belirterek, “Erdoğan ve Bahçeli’nin konuşmasının devamıdır” ifadelerini kullandı.