Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı “Demokratik Mücadele Programı”nın 3’üncü aşaması Antep ile devam ediyor.

“Hep birlikte savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük” şiarıyla sürdürülen kampanya kapsamında parti il binasında halk toplantısı yapıldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, konuşmasına Antep’te partisine yönelik baskıları kınayarak başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü müjde vereceğim” sözlerini hatırlatan Beştaş, “Senin bu halka verebileceğin en büyük müjde gitmen olacak” dedi.

Beştaş, “Halk yoksul ve işsiz. Bu salgınla birlikte halk ölüme terk edildi. İnfaz Yasası dediler. Ne kadar tecavüzcü, çeteci varsa hepsini serbest bıraktılar. Siyasi rehineler cezaevinde tutuldu. Baskıcı, diktatör rejimini ayakta tutabilmek için her gün bir yerde savaş başlatıyor. İçeride savaş dışarıda savaş. Yürüttüğü savaşların temelinde Kürt düşmanlığı var. Bizim ufkumuzda savaş değil, barış var. Bu ülkeye barışı getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük diyoruz” ifadelerini kullandı.

TEMELLİ: HİÇBİR MÜJDE ÜLKEYİ KRİZDEN ÇIKARTAMAZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağını söylediği "müjde" açıklamasını değerlendirdi.

Temelli, Cuma günü yapılacak açıklamanın içeriğinden her ne olursa olsun, açıklamanın algı yönetiminden ileriye gidemeyeceğini savundu.

“Kimine göre doğalgaz buldu, kimine göre petrol buldu, kimine göre Swap antlaşması yaptı, kimine göre Akdeniz’de Suriye’ de ya da Libya’da yeni işgal planları hazırladı” diyen Temelli, “Hangi açıklamalar gelirse gelsin, aslında ülke o denli aciz içine sürüklenmiş ki, gayri ciddi bir siyaset, gayri ciddi bir iktidar ve toplumun bu ataleti üzerinde giderek yükselen bir algı yönetimi... Bu algı yönetiminin yeni versiyonunun adı da müjdedir” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı