HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin Muğla Marmaris'te düzenlediği halk buluşmasına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, HDP üzerinden yürütülen seçim tartışmalarına tepki gösteren Beştaş, "şeffaf diyalog kurmadıkları hiçbir partiye destek vermeyeceklerini" söyledi.

Beştaş, “HDP, belirlenen ilkeler doğrultusunda şeffaf diyaloglar kurmayan hiçbir partiye destek vermeyecek. Seçimi kaybetmenin sorumluluğu da kimse bize yükleyemez” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Beştaş özetle şunları söyledi: 

- Savaş politikası devam ediyorsa, dış siyasete yön veren Kürt düşmanlığıysa bu anti demokratik tek adam rejiminin tercihidir. Kendisinden olmayana düşmanca dil kullanma bu siyasetin temel mottosu haline geldi. Seçim yaklaştıksa bu dil ve saldırılar artacak.

- Türkiye tarihinde 94 DEP saldırısı da dahil bu kadar pervasızlık olmamıştı. Eskiden yargının tarafsızlığı tartışılırken şimdi varlığı tartışılıyor. Yargı iktidarın elinde silaha dönüştü. Ancak bu totaliter sistemden kurtulabiliriz. Burada birbirimize ihtiyacımız var. Yüzde yüz aynı şeyi düşünmüyor olabiliriz ama birlikte hareket edebilirsek bunu başarabiliriz. Emek ve Özgürlük İttifakını bunun için kurduk. Biz bununla da sınırlı kalmayacağız ve en geniş ittifakı kuracağız. Düşmanlaştırma politikalarına rağmen toplumun gerçekleri daha net gördüğünün farkındayız. Bu ittifakımızı da güçlendirecektir.

- HDP, belirlenen ilkeler doğrultusunda şeffaf diyaloglar kurmayan hiçbir partiye destek vermeyecek. Seçimi kaybetmenin sorumluluğu da kimse bize yükleyemez. Bu konuda diğerlerinin ne yaptığına bakalım. Kurtuluşun birlikten geçtiğine inanıyor ve mücadelesini yürütüyoruz. Demokrasinin sadece sandıkla geleceğine de inanmıyoruz. Demokrasiyi getirmek bir mücadeleyi, sokağı gerektirir. Özgürlükleri de ancak toplumsal mücadele verenler getirebilir. Korkanlar, kaygılananlar değil. Bizde kesinlikle başaracağımıza inanıyoruz. Bize vurulan hiçbir darbe bizi zayıflatmadı. Onlar korkutmaya çalıştıkça toplumun mücadele azmi büyüyor.