HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki heyet bugün Aydın'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Beştaş, “Cumhurbaşkanı, ‘ben ekonomistim, enflasyon aşılamaz bir tehlike değildir, Almanya, Amerika Fransa'da raflar boş benim ülkeme gidince raflar dolu’ demiş. Sanırsınız bir ülkenin Cumhurbaşkanı değil A Haber sunucusu. Biz size demiyoruz ki raflar boş, biz size raflar, raflardakiler alınamıyor diyoruz, daha bunu anlayamayacak kadar halktan kopuk bir Cumhurbaşkanı var. Ekonomistim diyor, ekonomiyi batırmış. Açlık yoksulluk gırla gidiyor, tarihin en büyük ekonomik sorununu yaşanıyor ama Cumhurbaşkanı ‘Ekonomistim rahat olun, enflasyon aşılamayacak bir mesele değil’ diyor” ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberindeki heyet, HDP’nin "Çözüm Biziz" kampanyası kapsamında Aydın'da kadınlarla bir araya geldi.

“EKONOMİYİ BATIRAN CUMHURBAŞKANI ‘EKONOMİSTİM’ DİYOR”

Meral Danış Beştaş şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı, ‘ben ekonomistim, enflasyon aşılamaz bir tehlike değildir, Almanya, Amerika Fransa'da raflar boş benim ülkeme gidince raflar dolu’ demiş. Sanırsınız bir ülkenin Cumhurbaşkanı değil A Haber sunucusu. Biz size demiyoruz ki raflar boş, biz size raflar, raflardakiler alınamıyor diyoruz, daha bunu anlayamayacak kadar halktan kopuk bir Cumhurbaşkanı var. Ekonomistim diyor, ekonomiyi batırmış. Açlık yoksulluk gırla gidiyor, tarihin en büyük ekonomik sorununu yaşanıyor ama Cumhurbaşkanı ‘Ekonomistim rahat olun, enflasyon aşılamayacak bir mesele değil’ diyor. Aşamıyorsun, yıllardır aşamıyorsun verdiğin hiç bir tarif tutmadı, verdiğin hiç bir oran tutmadı. Ekonomik anlamda ne dediysen hiç biri tutmadı. Kimse işini yapamıyor, tek adam kimsenin işini yapmasına izin vermiyor. Man Adalarında hangi bankalara gidersen yolsuzluğun, hırsızlıkların izi var.

“ERZURUM MİLLETVEKİLİNİN RÜŞVET İDDİALARI VAR, DELİLLER VAR AMA SORUŞTURMA BAŞLATAN SAVCI YOK”

Jeotermallere peşkeş çekilen Marmaris'te her yeri delmişler, ülkenin polisini de başına bekçi olarak koymuşlar. Buralarda da rüşvetle işler yürüyor biliyorsunuz. Erzurum milletvekilinin rüşvet iddiaları var, deliller var hala bu konularla ilgili hiç bir savcı soruşturma başlatmamış. Bu ülkede her şeyin olabileceğine inanıyorum artık Diyarbakır Cezaevi katliamında 10 bin insan öldü kimseye soruşturma olmadı ama camlar ve kapılar kırıldı diye ölenlerin yakınlarına ceza yazmışlar.

“HDP OLARAK ORTAK MÜCADELE İLE BİRLİKTE BAŞARMA MÜCADELESİNDEN YANAYIZ”

Tarım Bakanı da bugün açıklama yapıyor. Diyor ki öbür dünyada hesap sorulacakmış, korkuyormuş, ondan seçimi kazanmaları gerekiyormuş. Seçimde halk size gereken cevabı verecek, toplumun aklıyla, düşüncesiyle dalga geçiyorlar bu şekilde yöneteceklerine inanıyorlar. Bir tweet attınız mı hemen tutuklanıyorsunuz ama çete üyesi olmak suç değil, çocuk tecavüzcüsü olmak suç değil, kadın cinayeti işlemek suç değil. Biz HDP olarak ortak mücadele ile birlikte başarma mücadelesinden yanayız.