HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunan partisinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile parti arasında bir gerginlik yaşanmadığını belirtti. Demirtaş ile sürekli iletişim halinde olduklarını bildiren Beştaş, “HDP ile Selahattin Bey arasında bir ayrıştırma, çatıştırma, sanki rahatsızlık var gibi yapılan değerlendirmelerin tümünün boş olduğunu, karşılığı olmadığını söyleyeyim” dedi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan Beştaş, HDP-Demirtaş arasında gerginlik olduğu iddialarını yalanladı. 

Beştaş, şunları kaydetti:

"Bunları okuyoruz. Aramızda bir gerginlik yok. İki hafta önce grup başkanvekilimiz ve vekilimiz ziyaret etti. Öncesinde eş genel başkanımız ziyaret etti. Her gün avukatlar ziyaret ediyor. Sürekli bir iletişimimiz var. Selahattin Bey önceki dönem eş genel başkanımız, ben kendisiyle beş, altı yıl beraber çalıştım. Bu konuda özellikle bir sorun varmış, çelişki varmış gibi yaratılmak istenen bir tablo var. Bunun farkındayız. Bunu biz de görüyoruz. Söyleme biçimimiz farklı olabilir, kullandığımız kelimeler farklı olabilir, yöntemimiz farklı olabilir ama HDP ile Selahattin Bey arasında bir ayrıştırma, çatıştırma, sanki rahatsızlık var gibi yapılan değerlendirmelerin tümünün boş olduğunu, karşılığı olmadığını söyleyeyim."
MERSİN SALDIRISI AÇIKLAMASI
Beştaş, Mersin’de PKK'nın üstlendiği polisevi saldırısının ardından Selahattin Demirtaş’ın HDP'den önce açıklama yapması sonrası başlayan tartışmalara ilişkin olarak da "Bizim açıklama yapmamız zamanlama farklı olabilir. Kendisinin koşulları bize göre daha sınırlı. Avukatları aracılığıyla bunları yayınlayabiliyor. Öyle denk gelmiştir. Orada partinin genel tutumu neyse o çıkar ortaya. Önce yapmış olabilir. 'Biz o yaptı yapmayalım' ya da 'o yaptı biz de yapalım' gibi bir ruh halinde ve psikolojide değiliz. Partinin kurumsal bir kimliği var. Parti Meclisi, MYK’sı, Eş Başkanlar Kurulu var. Onlar oturup değerlendirir ve gerekli tutumu alır"diye konuştu.