Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile şoförü Mehmet Vefa Uysal ve Mehtap Demirkaya, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Erzurum’un Karayazı ilçesinde trafik kazası geçirdi.

Araçta sıkışan Beştaş, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu araçtan çıkarıldı. Beştaş'ın sağlık durumunun iyi ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Ambulans ile Karayazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Beştaş, ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerin ardından belinde kırık tespit edilen Beştaş, ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi. Beştaş'ın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

KATIRCIOĞLU KAZAYI ANLATTI

Beştaş'ın yapılacak tetkikler sonucunda ameliyata alınacağı bilgisini veren HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, kazanın nasıl meydana geldiğini anlattı. Katırcıoğlu şunları söyledi:

"Anladığım kadarıyla omurga kemiğinde ve ayaklarında kırık var. Burada MR çekecekler. Buna göre ortopedistler karar verecekler. Muhtemelen ameliyata alınacak. Kar başlamış ve yol kayganken şoför dönemeci alamamış. 90 kilometre hızla gidiyormuş. Çok süratli değilmiş. Fakat kaza işte, iki arkadaşımızın böyle bir sorunu oldu. Buraya aldılar doçent bir arkadaş bakacak. Umuyoruz ki ameliyatsız bir şekilde çözülsün. Meral hanım Erzurum 1'inci sırada adaydı. Seçim çalışmaları için gitmişti. Maalesef böyle bir kaza oldu. Umuyoruz ki çabuk atlatır.”

BEŞTAŞ AMELİYAT OLDU

Ameliyat alınan Beştaş’ın durumunun iyi olduğu, ameliyat sonrası yoğum bakıma alınabileceği öğrenildi.

‘BİRLİKTE İYİLEŞECEĞİZ’

Beştaş, hastaneden havalimanına nakli sırasında durumunu soran gazetecilere, seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdiğini anlatarak, “İlgi gösteren, dayanışma gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün Erzurumlulara en içten sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Birlikte iyileşeceğiz, ben de iyileşeceğim” ifadelerini kullandı.