İzmir'de Demokrasi İttifakı bileşenleri, HDP Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyı protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada "Provakasyona geçit yok, HDP yalnız değildir" yazılı pankart ile "HDP hakları birleştirir, demokrasiyi güçlendirir, HDP kapatılamaz" ve "Suçluların ittifakı değil, halkların ittifakı kazanacak" yazılı dövizler taşındı. Sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" ve "HDP susmadı, susmayacak" sloganları atılan açıklamaya HDP milletvekilleri Murat Çepni ve Musa Piroğlu da katıldı. Grup adına açıklama yapan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) üyesi İpek Karanfil, 'AKP – MHP suç ittifakının, HDP’ye saldırılar üzerinden kendi bekasını inşa etmeye çalıştığını' söyledi.

‘HDP’Lİ BAŞARAN’I TEHDİT EDEN KİŞİ HAKKINDA DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILMALI’

Bu saldırıların bir tanesinin de HDP Diyarbakır İl Binası önünde gerçekleştirildiğini söyleyen Karanfil, "Aileler kullanılarak gerçekleşen bu provokasyon, bizatihi siyasal iktidar tarafından organize edilmektedir. Bu ülkede yaşanan tüm sorunların sorumlusu bizzat iktidarın kendisidir. İktidar ise sorunları çözmek değil, sorunlardan kendisine rant elde etme peşindedir. Başta Kürt sorunu olmak üzere HDP sorundan beslenenlere karşı kararlıca çözümü gerçekleştirme mücadelesi vermektedir" dedi. Daha önce İzmir, Adana, ve İstanbul’da farklı şekillerde devreye sokulan katliam ve provokasyon hamlelerinin, dün de Ankara’daki HDP Genel Merkezi önünde gerçekleştirilmeye çalışıldığını ifade eden Karanfil, "Talimatını AKP’nin İçişleri Bakanı'nın verdiği ve polislerin kullanıldığı bu provokasyonun parçası olmamak ve girişimi boşa çıkarmak için sağduyu içinde çaba sarf eden HDP üyeleri, avukatları, merkez yöneticileri zorbaca saldırıya uğradı ve gözaltına alındı. Kirli bir oyun oynamaya çalışan iktidarı uyarıyoruz: Gözaltına alınan HDP üye, yönetici ve avukatları derhal serbest bırakılsın. HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası derhal kaldırılsın. Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ı tehdit eden kişi hakkında derhal soruşturma ve yargılama başlatılsın" diye konuştu.

HDP’Lİ ÇEPNİ: FAŞİZMİ YENECEĞİZ

Açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise, HDP'ye yönelik saldırıların enflasyonun yüzde 70 olarak açıklandığı günlerde yapıldığına dikkat çekerek, "AKP-MHP iktidarı ne zaman HDP'ye saldırıyorsa milyonlarca işçi hemen cebini kontrol etmeli" dedi. “Emin olun ki o anda hırsızlık peşindeler" diyen Çepni, polisin Başaran’a yönelik tehditlerine tepki gösterdi. Çepni, "Saraydan emir almış emir eri milletvekilimize 'benim kim olduğumu biliyor musunuz' demiş. Ayşe Acar Başaran ve HDP yoksulluğa karşı mücadele eden işçidir, dağını, taşını talana karşı korumak isteyen köylüdür, inkara karşı direnen Kürt halkıdır. Siz ise üstünüzdeki üniformayı çıkardığınız kocaman bir hiçsiniz. Siz Soylu'nun emir erlerisiniz. Her türlü suça bulaşmış olanlar bize vatan millet edebiyatı yapıyor. Siz suçtan beslenenlersiniz, hırsızsınız. HDP o örtüyü kaldırdığı için saldırıyorsunuz. Ama meydanlardan aldığımız güçle faşizmi yeneceğiz" dedi.

‘TEHDİT EDENLER DENİZ POYRAZ’IN KATİLİNE ‘KARDEŞİM’ DİYENLERDİR’

Öte yandan aynı yerde Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar da HDP’ye yönelik saldırılar ve HDP’li Başaran’a yönelik tehdidi protesto etti.

Kadınlar adına açıklama yapan Berfin Büyükertaş, Ayşe Acar Başaran’ın, demokrasi, barış, emek, kadın mücadelesi verdiğini ve Başaran’ a yapılan saldırıyı kınadıklarını vurgulayarak, "Kadınların sesine, soluğuna, itirazlarına, kahkahasına, direnişine tahammül edemeyenler çareyi şiddet ve katletmekte buluyorlar. Bizleri tehdit ve baskı ile susturabileceklerini zannediyorlar. Bizler biliyoruz ki, kadınlara yapılan saldırılar münferit değildir. Failler erkek devlet tarafından korundukları için bu kadar cüretkâr, bu kadar pervasız, bu kadar rahat! Deniz Poyraz’ın katiline ‘Kardeşim...’ diyenlerdir Ayşe’ye ‘çivilerim’ tehdidini savuranlar! Ve nefret saçan dili ile, katilleri aklayan mahkeme kararları ile siyasi iktidardır tüm bunların arkasındaki güç" diye konuştu.

Kaynak: Gazete Duvar