HDP MYK Üyesi ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 2018 bütçe görüşmelerinin kapanışının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başaran, “Sağduyu sahibi bir insanın aklına getirmekten bile çekineceği, tiranların aklına gelmeyen zulmü AKP iktidarı uygulamaktadır. Hükümeti ve kolluk güçlerini ölülere eziyet etmemeye ve onların inançlarına göre cenaze hizmetlerine erişme hakkına saygı duymaya davet ediyoruz” dedi.

Başaran’ın açıklaması şöyle:

Bir iktidar, sadece yaşayanlara değil cenazelere de kötü muamele yapmaya başlamışsa, orada çürüme ve ahlaksızlık her tür sınırı aşmış, insanlık bitmiş demektir.

19 yaşındaki Murat Araç’ın cenaze törenine yapılan saldırının ateşi henüz soğumamışken, bu sefer de Bitlis’te bir mezarlıkta bulunan 267 cenazenin kalıntıları çıkarılmış, mezarlık yerle bir edilmiştir.

İsrail’i ve Myanmar’ı yaptıkları insanlık dışı katliamlar ve şiddet nedeniyle kınayan AKP iktidarı kınadıklarına benzemiştir.

Hatun Tuğluk’un cenaze törenine saldırıp cenazeyi topraktan çıkaranlarla, Taybet Ana’nın cenazesini günlerce sokakta bekletenlerle Bitlis'te bu uygulamayı yapanların farkı yoktur. Yıkım altında olan Sur’daki cenazeleri molozlar arasında bırakıp ailelerin sevdiklerine veda etmesine dahi izin vermeyenler de aynı anlayıştadır.

Cenazelere kötü muamele, insanlık dışı bir sürece evrilmektedir. Yazılı olmasına dahi ihtiyaç duyulmayan gömülme ve ebedi huzura kavuşma hakkını görmezden gelmek savaştaki en vahşi orduların bile yapmadığı bir şeydir.

Sağduyu sahibi bir insanın aklına getirmekten bile çekineceği, tiranların aklına gelmeyen zulmü AKP iktidarı uygulamaktadır. Ölümde dahi ayrıştırılan bir toplumun beraber yaşama umuduna bu tip uygulamalar ile ağır darbeler vurulmaktadır.

Hükümeti ve kolluk güçlerini ölülere eziyet etmemeye ve onların inançlarına göre cenaze hizmetlerine erişme hakkına saygı duymaya davet ediyoruz.

Bu vicdansızlığı yapanlar ve planlayanlar asla iç huzurlarını bulamayacaklar. Tarihin utanç sayfalarında yer alacaklar.

Demokrat Haber/Ankara