"Evvel Temmuz Festivali"nin son gününde Hatay Samandağ Kalkındırma Derneği tarafından "Türkiye'de Sol Siyaset ve Mücadele Olanakları" konulu panel gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak HDP Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Barış Atay ile CHP Milletvekili Yıldırım Kaya katılırken çok sayıda kişi ise paneli dinledi. 
 
Panelde ilk olarak konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP’nin daha önceleri ılımlı İslamcı olduğunu “Çözüm Süreci” sonrası ise gerçek yüzünü gösterdiğini kaydetti. AKP'nin OHAL ile her alanda muhafazakâr bir toplum oluşturduğunu ifade eden Hatimoğulları, “Cumhur İttifakı bize şunu gösteriyor ki klasik faşist kesimi yeterince toplayamamıştır. Bu ülkenin hala yüzde 50’si bu iktidara karşı. OHAL’i kaldıracağız diyorlar ama getirecekleri yasalar OHAL'den beter olacak” dedi. Demokrasi cephesinin önemine değinen Hatimoğulları, “Tüm alanlarda tek adam rejimine karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Mutlaka kazanacağız” şeklinde konuştu.
 
"BİZİM MÜCADELEMİZ İLE SOKAKTAKİ ÖRGÜTLÜ MÜCADELE BİRLEŞMELİ"

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye'nin demokrasi sürecini sürekli askıya alan bir ülke olduğuna değindi. Kaya, “Bizim mücadelemiz ile sokaktaki örgütlü mücadelede birleşmelidir. Üniversitelerde özgür düşünce ortamı yaratılması Ortadoğu’ya Balkanlara örnek olacaktır. Biz tüm sorumluluğumuzu ve ödevlerimizi biliyor ve bunları gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Son olarak konuşan HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, bu seçimde sistemin değil rejimin değiştiğini vurguladı. Canlı yayında parlamentonun yok oluşunu izlediklerini ifade eden Atay, “Meclisin sokağa, sokağın meclise taşınması gerekir. Meclisin hiç işlevinin kalmadığı durumda yüzümüzü sokağa dönmek yapabileceğimiz tek iş. Bu kaotik ortamlarının sadece kötü bir sonucu olacak değil, bu ortamda devrim olgunluğuna erişmemişse de sol mücadele yükseltebilir. Bu ortamda elimizde tekrar yerelden, sokak sokak, mahalle mahalle örgütlenmek gibi bir fırsatımız var. Yerelden örgütlenmek için HDP milletvekilleri olarak elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı