HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Kültür Bakanı Yalçın Topçu'nun HDP'li bakanların azledilmesi yönündeki ifadelerine sert tepki gösterdi.

Doğan, bu söylemin geleceğe dinamit koyacağını ifade ederek, "Halkın iradesini üzerine taşımayanlar bizi ahlaklı olmaya davet edemez" dedi.

HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, 9 gün boyunca devlet güçlerinin saldırısı altında kalan Cizre'de yaşananlar ve ilçeye girişlerinin engellenmesi üzerine yaşanan tartışmalara ilişkin HDP Genel Merkezi'nden basın toplantısı düzenlendi.

Doğan, Cizre'de yaşananları yerinde incelemek için ilçeye hareket ettiklerini ancak devletin bir temsilcisi olmalarına rağmen ilçeye giremediklerini anımsatarak, ilçede gerçek anlamıyla büyük bir olağanüstü hal yasalarını aratmayacak şekilde 150 bin nüfuslu bir halk ablukaya alınarak, yaşananların bir savaş ortamını andırdığını ifade etti.

Türkiye'de bir akıl tutulmasının yaşandığını dile getiren Doğan, Kültür Bakanı Yalçın Topçu'nun "HDP'li bakanlar azledilsin" söylemine sert tepki gösterdi.

Doğan, "Seçilmiş bir bakan olarak bu arkadaşımızı buradan uyarıyorum. Barış ortamında bir arada yaşama koşullarını azaltan, insanları terörize eden ifadelerden kaçının. Bu geleceği dinamit atmak gibi bir şeydir. Seçilmediği için bizi hedef göstermiştir" dedi.

Doğan, şöyle devam etti: "Biz halkın iradesini üzerinde taşıyan ahlaklı insanlarız. Halkın iradesini üzerine taşımayanlar bizi ahlaklı olmaya davet edemez. Onlar bu savaşın devamından yana olanlardır. Bir çalışma arkadaşına bu şekilde bir ifade kullanan birinin akli selim olması mümkün mü?" (DİHA)