AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın Antep’teki bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamalara HDP’den tepki geldi.

Aktay, Antep’teki saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Olay olur olmaz daha ambulanslar olay mahalline gelmeden hemen HDP örgütünün oraya koşması sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde de bir takım işaretler veriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Aktay’a tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs, "Gelin yanımızda durun ve bu katliamı gerçekleştiren her kimse sonuna kadar üstüne gidelim" dedi.

‘HDP ZATEN ORADA’

Aktay’ın bu sözlerine tepki gösteren HDP Eş Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, şunları söyledi:

“HDP’nin oraya koşmasına gerek yok çünkü HDP zaten orada. Partimiz o mahalleden yüzde 60 oy almış. Bu bombalama da doğrudan HDP seçmenlerini hedeflemiştir. AK Parti, Suruç ve 10 Ekim katliamlarında yaptığının aynısını yaparak hedef şaşırtmak istiyor. IŞİD’in adını ağzına almıyor, kokteyl diyerek kafa karıştırmaya çalışıyor.

"Katliamlardan katledilenleri suçlamak bir AKP geleneğidir. Cumhurbaşkanı, bu katliamla ilişkisi olanları ihbar edin diyordu. Biz Yasin Aktay’ı ihbar ediyoruz. IŞİD’in sorumluluğunu aklamak ve dikkatleri başka yöne çekmek suç ortaklığıdır. Hangi saiklerle yapıldığının derhal aydınlatılması gereken bu açıklama, kriminal bir açıklamadır.”

KCK AÇIKLAMA YAPTI, IŞİD SALDIRDI’

Antep saldırısının, 10 Ekim Ankara Garı saldırısını hatırlattığını belirten Altınörs, şöyle devam etti:

“10 Ekim’de de KCK’nin eylemsizlik deklerasyonu vardı. Gaziantep katliamının olduğu gün de KCK’den, ateşkese kapı aralayan bir açıklama geldi. Bir ihtimal olarak dahi bunun gündeme gelmesiyle bu katliamın yapılmış olması arasında bağ olduğuna dair güçlü kanaatimiz var. Israrla söylüyoruz, bu katliamlara en iyi yanıt, barış ve müzakere ortamını yeniden hakim kılarak verilebilir.”

‘KOKTEYL DEMEK HEDEF ŞAŞIRTMAKTIR’

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Altınörs, ‘IŞİD’in katliamlarının kokteyl terör’ olarak tarif edilmesine de tepki gösterdi:

“Burada çocukların hedef alındığı bir vahşet söz konusu. Böyle bir katliamda bile HDP’ye nasıl vururuz hesabı yapmak onlara kaybettirir. Bu vahşeti gerçekleştirenlere, buna müsamaha gösterenlere, devlet içinde bunları koruyup kollayanlara karşı birlikte mücadele edelim diyoruz ama karşımızda bir duvar var. Karşımızda hedef saptırmaya çalışan Yasin Aktay var.”

‘AÇIĞA ÇIKMADIKÇA DARBE MEKANİĞİ İŞLER’

“10 Ekim’de dönemin Başbakanı Davutoğlu, bu katliamı IŞİD yaptı bile demedi, kokteyl terör dedi. Katliamın üstünü örttüler. Suruç’ta Bülent Arınç, ‘HDP niye orada yoktu?’ gibi sorularla HDP’yi suçlamaya kalktı. Türkiye bir darbe atlattı, tüm taşlar yerinden oynadı ama bunların zihniyeti değişmedi.

"Kesinlikle kokteyl terör söz konusu değildir. Suruç ve 10 Ekim katliamlarının MİT ve Emniyet istihbarat birimleri tarafından önceden bilindiği ve buna yol verildiği ortaya çıktı. Gaziantep katliamında da devlet güçlerinin bilgisi olduğu ve buna yol verildiği izlenimi bizde hâkim. Gelin devleti bunlardan temizleyelim. Bunlara kol kanat germeye devam ettiğiniz sürece Türkiye’deki darbe mekaniğini taze tutarsınız.”

‘BU ORTAK ACIMIZDIR’

Altınörs, IŞİD’in MİT’le irtibatlı yapıları olduğunu da öne sürerek “Bu katliamlar aydınlatılmadan Türkiye’de demokrasiden söz etmek mümkün değildir” derken şöyle devam etti:

“HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Gelin bunu yapanları birlikte açığa çıkaralım, yan yana duralım’ dedi. Israrla bu çağrıdan uzak durmak, HDP’yi suçlamak, katliamın acısını çeken insanları bir kez daha hedef göstermek suç ortaklığıdır.

Ortak acımızdır, gelin yanımızda durun ve bu katliamı gerçekleştiren her kimse sonuna kadar üstüne gidelim.”

(Gazete Duvar)