Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde iki günlük temaslarını tamamladıktan sonra Süleymaniye’ye geçti.

HDP heyeti, burada ilk önce Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (YNK) ziyaret etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

BULDAN: KONGRENİN TOPLANMASI ÇOK ÖNEMLİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kerkük ve Afrin yaşananları anımsatarak, Kürt ulusal birliğinin sağlanması ve kongrenin toplanmasının artık şart olduğunu savundu.

Buldan’ın açıklaması şu şekilde:

“YNK ile Kürt halkının ulusal birliğini, ittifakın önemi ve ulusal kongrenin toplanmasının önemini konuştuk. Efrin’e yönelik işgal saldırıları olduğu gibi Kerkük’ün işgaliyle yüreğimiz yaralandı. Yaşadığımız bu olaylar Kürt halkının birliği, ulusal kongrenin toplanmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Kürt ittifakının sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kürt halkı işgalcilere karşı hiçbir zaman boyun eğemediği gibi biz de boyun eğmeyeceğiz.”

GORAN HAREKETİ’NE ZİYARET

Heyet daha sonra Goran Hareketi Genel Merkezi’ne geçti.

HDP heyeti, Süleymaniye’deki görüşmelerini Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu, PYD, Tevgera Azadi’yi ziyaret ederek sürdürecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı