HDP, Semra Güzel’i hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dair, “Bir milletvekilinin gözaltına alınmasını büyük bir başarı olarak sunanlar, suç örgütü lideri Sedat Peker’in kanıtlı, belgeli, suç ifşaatları karşısında neredesiniz?" açıklaması yaptı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel’in gözaltına alınması sonrası hedef gösterilmesine dair yazılı açıklama yaptı.

HDP Basın Büro tarafından “Mafyayla, çetelerle işbirliği yapanların milletvekillerimizi hedef haline getirmesi zavallılıktır!” başlığıyla paylaşılan açıklamada, dokunulmazlığı kaldırılan Güzel’in gözaltına alınmasının gayri meşru olduğu söylendi.

'İKTİDARIN ACZİYETİNİN GÖSTERGESİ'

“Milletvekillimizin gayri ahlaki bir şekilde gözaltına alınması, bu operasyonun iktidar tarafından düzeysiz ve çirkin bir dille propaganda malzemesi yapılması, iktidarın aciziyetinin göstergesidir” denilen açıklamada, gözaltının halk iradesine yönelik AKP tarafından sürdürülen darbenin devamı olduğu vurgulandı.  

'MÜCADELEYİ İLKE EDİNEN PARTİYİZ'

Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması sürecinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik iktidar temsilcilerinin dolaşıma soktuğu yalanların gözaltından sonra da devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, “Milletvekilimiz, iddia edildiği gibi Edirne’de değil İstanbul’da gözaltına alınmıştır. Peruk taktığına, kendisini kamufle etmeye çalıştığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Bugüne kadar her türlü saldırıya karşı direnmiş, cesaretle mücadele etmiş hiçbir arkadaşımızın mücadeleden ve onun gerektirdiği bedellerden kaçması söz konusu değildir. Elbette bu iktidarın denetiminde olan, siyasallaşan yargıya güvenmiyoruz, elbette bu yargının tarafsız, bağımsız ve vicdani bir karar vereceğine inanmıyoruz. Ancak AKP zihniyetiyle mücadele ettiğimiz gibi onun her türlü aparatıyla da mücadele etmeyi ilke edinmiş bir siyasi partiyiz” diye belirtildi.

'İFŞAATLAR KARŞISINDA NEREDESİNİZ?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Güzel’i hedef göstermesine dair de şu ifadeler yer aldı: “Kaldı ki, Türkiye’yi adeta suç cennetine dönüştüren, uyuşturucu baronlarıyla, mafya babalarıyla, çetelerle, yolsuzluk yapanlarla, kadın katilleriyle, taciz ve tecavüzcülerle boy boy fotoğrafları çıkan, her pozu adli vaka albümünde yer alan Suçişleri Bakanı’nın, parlamentonun bir üyesine yönelik yapılan bu hukuksuz operasyonu büyük bir başarı olarak göstermesi zavallılıktır. Soylu’nun milletvekilimize karşı kullandığı düzeysiz, ilkel ve kaba dil kendi ahlaki seviyesinin göstergesidir. Bir milletvekilinin gözaltına alınmasını büyük bir başarı olarak sunanlar, bunun için harekete geçen güvenlik birimleri, yargı mercileri, geçmiş dönemde iktidar ortağı olan suç örgütü lideri Sedat Peker’in kanıtlı, belgeli, suç ifşaatları karşısında neredesiniz? Yarattıkları çürüme Saray’dan başlayarak en alt birimlere kadar sirayet etmektedir. Devlet kurumlarını arpalığa dönüştüren, kendi milletvekillerini rüşvete, yolsuzluğa aracı kılanlar, danışmanları, yandaş gazetecileri, emniyet mensuplarını bu rüşvet ve yolsuzluk çarkının birer dişlisi haline getirenler halk oyuyla seçilmiş milletvekillerimize dil uzatamaz.

HESAP SORACAĞIMIZ GÜNLER YAKIN

Eğer bir kaçış hikâyesi yazılacaksa, halk adına siyaset yapanların, bedel ödeyenlerin değil, bu halkın ve toplumun her türlü değerini çarçur eden, zimmetine geçirenler, adeta birer suç örgütüne dönüşen iktidar ve yandaşlarının kaçış hikayeleri yazılacak çok yakında. Çürümüş düzene yönelik yükselen toplumsal tepkileri manipüle edip, Kürt siyasetçileri pusu hukukuyla hedefe koyan iktidar ve medyasından, hukuk önünde hesap soracağımız günler yakındır.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Gözaltına alınan milletvekilimiz Semra Güzel dahil olmak üzere rehin alınan arkadaşlarımız, siyasetçilerimiz serbest kalana ve gerçek suçlular adalet önüne çıkarılana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”