Meclis dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in İstanbul'da gözaltına alındığı anların videosunun paylaşılmasına HDP milletvekillerinden tepki geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Güzel'e ters kelepçe takılması ve gözaltı aracına götürülürken polisler tarafından saçı çekilerek başının eğdirilmeye çalışılmasıyla ilgili, "Milletvekilliği devam eden Semra Güzel arkadaşımıza yapılan kötü muamele siyasi iktidarın acziyetinden başka bir şey değildir. Suçlarınızı servis ettiğiniz zavallı şovlarınızla örtemeyeceksiniz. Semra Güzel halkın iradesidir ve sonuna kadar yanında olacağız, boyun eğmeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da yaptığı paylaşımda, "Semra Güzel’e yapılan kötü muamele, ters kelepçe, sürekli başını eğdirme gayreti; iktidarın kendi suçlarını gizleme zavallılığından başka bir şey değil! Ne Semra’ya ne de Kürt halkına başeğdiremezsiniz! #SemraGüzelHalkınİradesidir" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ise yaptığı paylaşımda, Bu alçakça muameleyi hala vekil olan Semra Güzel arkadaşımıza reva görenlerin tek derdi irademize boyun eğdirmek… Ters kelepçe takılıyor, saçı çekiliyor, başını eğmeye çalışıyorlar... Ama başaramayacaksınız!" ifadelerini kullandı.