HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın kampanya dönemi boyunca serbest kalması konusunda geçen hafta yapılan başvuruya ilişkin kararın bugün verildiği öne sürüldü.

İddialara göre, Demirtaş'ın tahliye talebi reddedildi.

Öte yandan, Demirtaş'ın tahliye talebinin reddedildiği haberleriyle ilgili açıklama yapan avukat Mahsuni Karaman, ellerine bu yönde bir karar ulaşmadığını söyledi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Karaman, ellerine 'olumlu ya da olumsuz' herhangi bir karar ulaşmadığını belirterek, "Tahliye başvurumuzun red edildiğine ilişkin basında haberler çıkmakta. Ancak bu saat itibariyle haberi Mahkemeden teyid etme imkanımız yok" dedi.

‘AA, HABER VEREN DEĞİL, KARAR VEREN MERCİ GİBİ’

Karaman, tahliye talebinin reddedildiği haberinin Anadolu Ajansı tarafından servis edilmesiyle ilgili olarak da "AA, haber veren değil, karar veren merci gibi. 4 Kasım 2016’da Sayın Demirtaş’ın sorgusu devam ederken “tutuklandı” haberini, pardon kararını vermişti! Buna hiç şaşırmadık" yorumunda bulundu.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve bir grup avukatın 15 Mayıs'ta, Demirtaş'ın tahliyesi için Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı başvuru sonuçlandı.

Mahkeme adli kontrol şartlarının bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle Demirtaş'ın tahliye talebini yerinde görmedi ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Halkların Demokratik Partisi’nden yapılan açıklamada, 1.5 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı ve eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebinin reddedildiği belirtildi.

HDP açıklamasında, “Eşit ve adil bir seçimi engelleyen bu hukuksuz kararı kınıyoruz. Milyonların adayı #Demirtaş’ın seçmenleriyle bir arada olmadığı her gün 24 Haziran seçimlerini biraz daha gölgeleyecek, demokratik meşruiyetini sorgulatacaktır” ifadelerine yer verildi.