Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve HDP’li milletvekilleri, Facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” iletisi paylaşan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk hakkında suç duyurusunda bulundu. Şentürk’ün nefret söyleminde bulunduğu savunan avukat ve vekiller, profesör hakkında dava açılmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” mesajı paylaşan Prof. Ahmet Atilla Şentürk hakkında HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Garo Paylan, HDP Grubu ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda Şentürk’ün üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldığını belirten ÖHD’li avukatlar, profesörün “suç işlemeye tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcılığa suç duyurusuna bulunacaklarını belirten ÖHD’li avukatlar ve HDP milletvekili Garo Paylan adliye önünde basın açıklaması yaptı.

'ŞENTÜRK NEFRET SUÇUNU İŞLEMİŞTİR'

Özgürlükçü Hukukçular Derneği adına açıklama yapan avukat Fatma Özdemir, Şentürk’ün yaptığı paylaşımla HDP’li vekillerin hedef gösterildiğini söyledi. Avukat Özdemir, “Bu kişinin profesör olması, eğitimci kimliği, akademisyen kimliği nedeniyle söylediği şey nefret söylemini yeterli kılmıyor. Şentürk nefret suçu işlemiştir” dedi.