HDP Milletvekili Alican Önlü, Dersim’de Mehmet Fatih Maçoğlu ile ittifak görüşmeleri yaptıkları yönündeki haberi yalanladı.

HDP Dersim Belediye Başkan adaylığı konusunda Mehmet Fatih Maçoğlu ile ittifak görüşmeleri yaptığı haberlerini yalanladı.

Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, 11 Kasım’da yaptığı açıklamada, Tunceli Belediye Başkanlığı için Sosyalist Meclisler Federasyonu'na (SMF) aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. ​

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın haberine göre,Maçoğlu, "2019'da yapılacak yerel seçimler Tunceli Belediye Başkanlığı'na aday olmak istiyorum. Bunun içinde üyesi olduğum Sosyalist Meclisler Federasyonu'na bugün aday adaylığı başvurusu yaptım. Bağlı olduğum kurum olan Sosyalist Meclisler Federasyonu şu an çeşitli partiler ile ittifak görüşmelerini sürdürüyor. Benim dışımda da aday adayları var. Ancak, şunu kesinlikle belirtmek istiyorum; kim aday gösterilirse bütün gücümle seçimleri kazanmak için çalışacağım" demişti.

SMF MAÇOĞLU’NU AÇIKLADI

SMF, bazı adaylarını geçtiğimiz günlerde duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, Dersim merkez ile Pülümür, Mazgirt, Hozat ve Ovacık ilçelerinde SMF’nin belirlediği adaylarla seçime girileceği belirtildi.

Açıklamaya göre SMF’nin Tunceli Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğu, Ovacık Belediye Başkan adayı Hayati Güngören, Hozat Belediye Başkan adayı Yılmaz Cesur, Pülümür Belediye Başkan adayı Birgül Ateş Çicek ve Mazgirt Belediye Başkan adayı Derya Öz.

SMF’nin açıklamasının ardından Maçoğlu’ndan da “5 yıldır Ovacık deneyimi yaşıyorum. Halkçı belediyecilik, şeffaf belediyecilik ve katılımcı belediyecilik konusunda Türkiye’ye örnek bir belediye olduk. Amacımız halkçı belediyeciliği Tunceli merkezde de Türkiye’ye tanıtmak” açıklaması geldi.

Bugün basına yansıyan haberlerde HDP'nin muhalefet oylarının bölünmemesi için Maçoğlu ile ittifak görüşmelerine başladığı iddia edilmişti.

Ancak HDP bu görüşmeyi yalanladı.

HDP’Lİ ÖNLÜ: GÖRÜŞMELER DEVAM EDERKEN SMF ADAYINI AÇIKLADI

HDP Tunceli Milletvekili ve Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Dersim’de belediye başkan adaylığı konusunda kentteki siyasi partiler, STK’ler, dergi çevreleri dahil pek çok kesimle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

SMF’nin de bu görüşmelere dahil olduğunu, ancak görüşmeler devam ederken anlaşma sağlanamadığı için geçen hafta adaylarını açıkladığını belirten Önlü, diğer çevrelerle görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Bu tür görüşmelerin bir kişiyle değil siyasal hareketle yapıldığının altını çizen Önlü, “Ortak mücadele platformu olan bir partiyi bir kişiyle ilişkilendirmek kasıtlı bir durumdur” dedi. Önlü, HDP’nin kendisinin bir güç birliği olduğunu ve seçimlerde bunu genişletmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Alican Önlü, “Bizim için en temel konu kişi, makam ya da konum değil, kayyuma karşı mücadele, kayyumun yarattığı tahribatları ortadan kaldırmaktır” dedi, Mehmet Fatih Maçoğlu’nu kayyımlar konusunda söz söylememekle eleştirdi.

‘EN BÜYÜK ORTAKLAŞMA KAYYIMA KARŞI OLMAKTIR’

Tunceli için en büyük ortaklaşmanın kayyıma karşı olacağının altını çizen Önlü, yine bu kent için en büyük projenin de kayyımın yarattığı tahribatları ortadan kaldırmak olacağını ifade etti. Önlü, kayyımın Tunceli’yi Türkleştirme, Sünnileştirme hedefleri olduğunu belirterek, Tunceli’in inancına, diline, tarihine, kültürüne sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

KASITLI BİR HABER

HDP’nin Maçoğlu ile görüştüğü yönündeki haberler konusunda ise Önlü, “Yanlı, kasıtlı bir haber. HDP zorda kalmış gibi gösterilmek isteniyor” dedi.

Önlü, Tunceli’de yapılan ön seçim konusundaki sorularımız üzerine de aday tespit komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

HDP, 30 Aralık’ta bazı il ve ilçelerde sandıklar kurarak önseçim yapmıştı. Tunceli de bu kentler arasında bulunuyor. Ancak henüz Tunceli belediye başkan adayı açıklanmadı.

BİR AÇIKLAMA DA MAÇOĞLU'NDAN

Gazete Patika'ya konuşan Fatih Mehmet Maçoğlu da iddiayı yalanlarken, HDP ile ittifak görüşmelerinin SMF tarafından yürütülüp nihayetlendirildiğini, kendisinin bahsi geçen habere dair bir bilgisinin olmadığını ifade etti.