HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oluç, “Altılı Masa’nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz. Elbette ki Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri. Bizim açımızdan net. Bunu her zaman söyleriz. Ama adaylığı konusunda bir şey söylememiz Altılı Masa’ya da saygısızlık olur. Bu konuda o yüzden dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz” dedi.

ANKA'dan aktarılana göre; Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz kendi adayımızı çıkaracağız. Ondan sonra adayımız nasıl bir süreci idare eder onu hep beraber göreceğiz. Biz her halükârda adayımızı çıkaracağız. O konuda kararlıyız. Bunu da bir süreç olarak yaşadık aslında. Herkes sanıyor ki birdenbire son gün karar verdik. Öyle değil. Biz 27 Eylül 2021 ilk tutum belgesini yayınladığımızda söylemiştik. Biz bu konuda bir müzakere sürmezse başımızın çaresine bakarız demiştik. Grup Toplantısında 25 Ekim’de Mithat Başkan (Mithat Sancar) ‘aday çıkarma çalışmalarımızı hızlandırdık, isim havuzumuzu oluşturuyoruz, komisyonumuz en kısa sürede bir karara varacak’ dedi. Üstünden yaklaşık 3-4 ay zaman geçti, şimdi de bu noktaya gelindi. Sürecin bir sonucu. En kısa zamanda adayımızı gerçekten açıklayacağız. Aday kim diye sormayın.”

HDP ile Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağına dair yöneltilen soruya Danış Beştaş, “Yakında” derken, Oluç, “Üç zaman içerisinde diyelim. Bizi izlemeye devam edin” yanıtını verdi.