Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, HDP’nin kurmay kadrosundan bir isimle 'kapatma davası hakkında görüştüğünü' yazdı. HDP Genel Merkezi’nde, partinin kapatılacağına dair beklentinin yüksek olduğunu öne süren Pehlivan, şu ifadeleri kullandı:

"HDP’de şöyle bir olgu da konuşuluyordu: 'Doğu Masası' çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bölgede AKP’den daha etkin yapmaya başlamış. Kimi Kürt aşiretlerin CHP’ye katılması da bunun işareti olarak değerlendiriliyormuş. Tamam da tüm bu tezlere rağmen yine de HDP kapatılırsa? 

Yazının girişinde değindiğim, 'En uç senaryo bile masada' yanıtını aldım. Nedir o senaryo, diye sorduğumda ise şöyle dedi HDP yetkilisi: 'Yani nefes alamaz hale gelirsek, gerekirse seçime hiç girmeyiz. Belki kendi açımızdan beş yılı kaybetmeyi göze alırız, ama bunun sonucu olarak Türkiye’yi de bu karanlıktan kurtarırız.'

Peki, ya en olası senaryo neydi?  Biliyoruz ki, seçime bağımsız adaylarla girme dışında en çok konuşulan ihtimal Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) çatısı altında birleşme. Konuştuğum isim ise HDP’nin sol partilerle yaptığı üçüncü yol arayışına dikkat çekti. Oradaki diğer partilerin çatısı altında da seçime girebileceklerini işaret edip 'En az beş ayrı parti seçeneği var masada' dedi."

TEMEL: HİÇBİR HDP'Lİ KENDİNİ GİZLEYEREK KONUŞMAZ

Söz konusu habere ilişkin olarak konuşan HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Hiçbir HDP’li yetkili ismini vermeden, kendini gizleyerek konuşmaz… İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir…" dedi.