HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Nikahlanın, evlenin, çoğalın. Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok çok hassas. En az 5-10-15 çocukları var” açıklamasına tepki gösterdi.

Erdoğan’ın açıklamasına Twitter hesabından ‘#BuSuçturAyırımcılıktır’ etiketiyle yanıt veren Botan, Erdoğan’ın Kürtleri hedef gösterdiğini savundu.

Botan, “Sayın Erdoğan, örgüt üyelerinin evlenmediğini ve çocuk sahibi olmadığını çok iyi biliyor. Fakat her AKP’li Kürdün de çok çocuklu olduğunu iyi biliyor. Bu beyanla bütün çocuklarımızı peşinen suçlu ilan edip faşist güruhlara hedef göstermiş oluyor” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Rabbim, Peygamberimiz ne diyorlar? Nikahlanın, evlenin, çoğalın. Bu konuda da hassasiyeti bir kenara asla koymamak gerekiyor. Müslüman'ın çoğalması şart. Bundan asla geri adım atmaması gerekir. Bu konuda Müslüman kadınların hassasiyetini çok önemsiyorum. Türkiye'deki terör örgütü bu konuda çok çok hassas. En az 5-10-15 çocukları var. İnanıyorum ki, Rabbimin emri, sevgili habibinin sünneti de yerine gelecektir” ifadelerini kullanmıştı.

(Demokrat Haber /Ankara)