6-8 Ekim Kobani olayları ile ilgili açılan dava kapsamında aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da bulunduğu 9 milletvekilinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeler Meclis’e sunuldu.

Meclis Karma Komisyon’a sevk edilen fezlekelerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Süreç ne ise aynen işleyecektir. Genel kurulda da hemen eller iner kalkar” sözleri HDP’yi harekete geçirdi.

MYK VE MİLLETVEKİLİ GRUBU TOPLANACAK

Duvar’ın haberine göre, 27 Şubat Cumartesi günü HDP MYK toplantısı yapılacak. 28 Şubat Pazar günü de MYK üyeleri ve tüm milletvekili grubunun katılımıyla bir ikinci toplantı yapılarak gelişmeler değerlendirilecek ve olası senaryolara göre partinin izleyeceği yol haritası belirlenecek.

İKİNCİ BİR 4 KASIM HAZIRLIĞI

HDP’li bir yönetici yaşanan süreci 2016 yılında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu çok sayıda milletvekilinin tutuklandığı dokunulmazlıkların kaldırıldığı sürece benzetti, “İkinci bir 4 Kasım darbesi hazırlığı” değerlendirmesi yaptı.

EŞ ZAMANLI KAPATMA DAVASI AÇILABİLİR

HDP’de Kobani dosyası kapsamında gelen 9 fezlekenin yanı sıra başka milletvekilleri ile ilgili de fezlekelerin de gündeme alınıp daha çok milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılabileceği olasılığı değerlendiriliyor.

Eş zamanlı olarak kapatma davasının da sürpriz olmayacağını belirten kaynaklar kapatma davasında asıl amacın ise hazine yardımının kesilmesi ve belli isimlere siyaset yasağı getirmek olacağı görüşünü dile getiriyor.

İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ İLE DE İSTİŞARE EDİLECEK

Hafta sonu hızlıca parti kurullarını toplayacak HDP’de gelişmelerin il ve ilçe örgütleri ile de istişare edilmesi bekleniyor.

Alınacak kararlar doğrultusunda gelecek haftadan itibaren bir dizi eylem ve etkinlik olabileceğine işaret edilirken çalışmalar kapsamında uluslararası kamuoyuna dönük de kimi açıklamalar ve temasların gündeme geleceği de ifade ediliyor.