Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, “Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır” şiarıyla 6 Ağustos’ta İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği bölge mitingine ilişkin partinin Yenişehir İlçe Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya, HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan ile partililer katıldı.

Partililerin, milletvekillerin ve bileşen partilerin temsilcileriyle miting çalışmaları kapsamında köy köy, mahalle mahalle ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten HDP İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, hafta boyunca 25 milletvekilinin katılımıyla çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Mitinge yoğun katılım beklediklerini dile getiren Ceylan, “AKP-MHP iktidarı halkın rızası ile iktidarda değil. Bizler zor ve baskı şartları altında mücadele ediyoruz. Kürt halkına, dostlarına ve demokratik siyasete yaptıkları haksızlıkları saatlerce anlatabiliriz. Mitingimiz sürece cevap olacaktır" dedi.

“SAVAŞIN SORUMLUSU AKP MHP’DİR”

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy ise 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaparak, şunları söyledi: "Neden 'savaş ve sömürüye hayır' diyoruz. Savaş ve yoksulluk bu coğrafyada yaşayan halkları cendereye alan iki temel sorun. AKP-MHP iktidarı bu tercihi yaratanlar ama bunun bedelini ödeyenler ise halklar. Savaş sebeptir ama yoksulluk, ekonomik kriz nedendir" diye konuştu.

AKP’nin iktidarını sürdürmek için savaş siyasetine başvurduğunu ifade eden Atasoy, “Yeni bir miting düzenliyoruz. Yoksulluk, açlık, sefalet sürmesin diye 6 Ağustos'ta bu düzenden, bu yoksulluktan, bu eşitsizlikten rahatsız olan herkesi İstasyon Meydanı'na bekliyoruz. Halkın gerçekliğini duyurmak için İstasyon Meydanı'ndayız. Ortak yaşam mücadelesine sahip çıkmak için meydandayız" diye seslendi.