HDP İzmir İl Örgütü, 17 Haziran günü il binasına yönelik gerçekleştirilen saldırı ve Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması öncesi basın toplantısı düzenledi. İl binasında düzenlenen toplantıya HDP'li yöneticiler ile HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni de katıldı. Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, davanın 29 Aralık günü İzmir Adliyesi 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirterek, saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ı andı.

'KATLİAMIN FAİLLERİ HDP'Yİ HEDEF GÖSTEREN İKTİDAR BLOKU'

Bu katliamın faillerinin her gün HDP'yi hedef gösteren iktidar bolukunun kullandığı zehirli dil olduğunu söyleyen Tekgür, “Bu katliamın faili kapımıza çadır kuran ve her gün bu çadır üzerinden ilimizi hedef gösteren faşist güçlerin ırkçı zihniyetidir. Katilleri iyi tanıyoruz” ifadelerini kullandı. "Kapımıza çadır kurulduktan sonra faşist güçler tarafından ilimizin önünde basın açıklaması yaparak, çelenk bırakarak ilimizi hedef haline getirmişlerdir" diyen Tekgür, kolluk güçlerine bildirilmesine rağmen önlem alınmadığını belirtti.

'DENİZ'E SÖZÜMÜZ BARIŞ OLACAK'

Tüm bu detaylara bakıldığında yapılan saldırının, organize ve planlı bir şekilde adım adım hayata geçirildiğinin ortaya çıktığını söyleyen Tekgür, “Asla tek başına işlenmiş bir katliam değildir ve sanığın ifadesinden de bu durum anlaşılmaktadır. Daha önce keşif yapılmış, gerekli silah eğitimini almış ve HDP il binamızda bulunan herkesi öldürmek için hazırlıklarını yapmıştır” diye konuştu.

Katili teslim alan güvenlik güçlerinin ‘’İsmin ne abicim?’’ diyerek gözaltı işlemi yaptığına da dikkat çeken Tekgür, katilin sadece 18 saatlik gözaltı sürecinden sonra tutuklandığını söyledi. Hazırlanan iddianamede ise yapılan katliamın sadece basit bir cinayet davası gibi ele alındığını ifade eden Tekgür, dava aydınlanmadığı sürece demokratik siyaset yapan partilerin ve siyasilerin yaşamının güvence altında olmayacağını vurguladı. Son olarak tüm kamuoyunu davanın takipçisi olmaya çağıran Tekgür, şunları kaydetti: 

“Demokrasiden, barıştan yana olan tüm güçleri ve halkları 29 Aralık Çarşamba günü saat 10’da İzmir adliyesinde görülecek dava öncesi saat 09.30 da adliye önünde yapacağımız basin açıklamasına ve davayı takip etmeye davet ediyoruz. Adil bir yargılama için ve adalet sağlanıncaya kadar hem siyasi hem hukuki mücadelemiz devam edecektir. Faşizme karşı sonuna kadar direneceğiz ve mutlaka kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız. Deniz'e sözümüz barış olacak”