Halkların Demokratik Partisi (HDP), "HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Arabayatağı Mahallesi’nde bulunan Pazar alanında halk şöleni düzenledi. Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da katıldığı program coşkuyla başladı. 

Yüzlerce kişinin katıldığı şölenin yapıldığı alan, “Em jin in, ciwan in, karker in (Kadınız, genciz, işçiyiz)”, “Serkeftin ya me ye (Başarı bizim)”, “Zafere yürüyoruz” ve “Dayanışmayı büyütüyoruz” pankartları ile parti bayraklarıyla süslendi. Şölen, sanatçı Deniz Esmer'in sahne almasıyla başladı.

'SÜRÜYOR BU MÜCADELE VE DAHA DA SÜRECEK'

Kalabalığı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan Mithat Sancar, "Bu kararlı, inançlı duruşunuz, bu coşkunuz için hepinize gönülden teşekkür ediyorum" dedi. Sancar, "Her türlü kara propagandaya rağmen. Kumpas davalarına, gözaltı operasyonlarına, Deniz Poyraz'ımızı katleden kalleş saldırılara rağmen dimdik ayaktayız ve yine her yerdeyiz. Yürüyüşümüz sürüyor. Her yerde mücadele yürüyor. Sürüyor bu mücadele ve daha da sürecek" dedi.

Yarın yine eski eş genel başkanların mahkemede bu düzeni yargılayacaklarını dile getiren Sancar, "Biz HDP'yiz. Gücümüzü haktan ve haklılıktan alıyoruz. Her türlü kumpası boşa çıkaracak gücümüzü var. Bütün savaş politikalarını durduracak gücümüz var. Her türlü karanlık senaryoyu bozacak irademiz var" diye devam etti.

Türkiye’ye demokrasinin ancak HDP ile gelebileceğini vurgulayan Sancar, şöyle dedi: “Bu ülkenin bütün halklarına eşitlik, bütün inançlarına özgürlük, bütün emekçilerine sosyal adalet, bütün kadınlarına ver gençlerine özgür bir gelecek için çalışıyoruz. Bunlar olmadan umutla geleceğe bakmanın imkanı yoktur. Geleceğe umutla bakabilmek için bu ülkede demokrasinin yolunu açmak ve sağlam bir barış kurmak zorundayız. Barış olmadan, demokrasi olmadan hiçbir genç ve hiçbir insan bırakın yıllara göre plan yapmayı yarın bile başlarına ne geleceğini bilemez. Savaş ve zulüm politikaları, yalan ve talan sistemi bütün halkların ekmeğini, özgürlüğünü gasp ediyor. Adaleti yok ediyor, umutları boğmaya çalışıyor. Ama biz adaleti savundukça ve yürüyüşümüze inançla, kararlılıkla devam ettikçe bu umut asla bitmeyecek, bu ışık sönmeyecek. Buna herkesin inanmasını istiyorum. Biz herkesin anayasal ve sosyal halkalara sahip olmasını istiyoruz. Sadaka sistemi değil; Anayasal hak istiyoruz. Sömürü ve talan değil; gerçek adalet istiyoruz. Her alanda adalet istiyoruz. Her türlü kayırmacılığa, yandaşçılığa karşı şeffaf ve liyakata dayalı bir ülke yönetimi istiyoruz. Bizim halkımızdan başka bir gücümüz ve halkımız için çalışmaktan başka bir amacımız yok. Gerçek bir demokrasi ve barış için önce savaş politikalarına karşı çıkalım.” 

'ÇÖZÜM DİYALOG VE MÜZAKERE'

Kürt sorununu güvenlikçi politikalarla ele alan zihniyetlere karşı kararlı bir şekilde karşı çıkılması gerektiğinin altını çizen Sancar, “Savaşa karşı barışı haykıralım. Sağlam, onurlu bir barışı inşa edelim. Barış ancak ele ele verilerek, inanarak, tabandan kurulabilir. Biz bu ülkeye barışı getirmek için her türlü görevi yapmaya hazırız. HDP, ülkenin sorunlarının tek çözüm yolunun diyalog ve müzakere olduğunu söylüyor. Bunun dışında baskı zulüm ve savaş politikaları ülkeyi sadece karanlığa götürür. Halkları açlığa, gençleri umutsuzluğa, kadınları köleliğe mahkum eder. İşte buna dur demek için, hep birlikte HDP’yle birlikte yürüyelim” dedi.

'TEK İTTİFAK HALK'

Sancar, olası erken seçimlerde alacakları tutuma ilişkin ise şunları söyledi: “Bizim derdimiz bugün özgürlük ve barış için emek vermektir. Seçimlerde ne yapacağımızı zaten her gün açıklıyoruz. Anlamayanlara 27 Eylül’de açıklayacağımız deklarasyon ile anlatmaya çalışacağız. Bizim yolumuz belidir. Biz bütün ezilenlerin, halkların, bütün temsilcilerinin her inançtan, her kesimden insanı bir araya getirerek, mecliste en güçlü demokratik iradeyi oluşturmak için kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Seçimler için ittifakımız halklar, demokrasi güçleri, ezilenlerdir.”

Sancar’ın konuşmasının ardından Bajar, sahne alarak şarkılarını seslendirdi. Kitle, büyük coşku ve sloganlarla şarkılara eşlik etti.

Kaynak: MA