Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Çankaya'daki Dışışileri Konutu'nda bugün yapılan görüşmeye dair HDP'den ilk açıklama geldi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken "Belli ki AKP ve CHP koalisyonunun yolunun döşenmesi açısından bazı kilit taşları yerleştirilmek isteniyor. Burada Cumhurbaşkanı'nın pozisyonu tabii son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düşmesi büyük bir talihsizlik olmuştur" dedi.

'BAYKAL İNANDIRICI DEĞİL'

İlerihaber.org'da yer alan habere göre Baluken, Baykal'ın açıklamalarının inandırıcı olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Bana çok inandırıcı gelmedi sayın Baykal'ın açıklamaları. Baykal seçilmiş bir Meclis Başkanı değil, sadece Meclis’ in ilk oturumunu yönetme durumu söz konusu. Böylesi bir pozisyon için, Cumhurbaşkanı'nın görüşmesi gibi bir teamül tanık olduğumuz şey değil. Belli ki AKP ve CHP koalisyonunun yolunun döşenmesi açısından bazı kilit taşları yerleştirilmek isteniyor. Burada cumhurbaşkanının pozisyonu tabii son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düşmesi büyük bir talihsizlik olmuştur. Cumhurbaşkanı AKP genel başkanı gibi koalisyon çalışmalarıyla ilgili aktif rol alıyor. Açık şekilde anayasayı ihlal etmeye devam ediyor. Kendisinin koalisyon formülleriyle ilgili herhangi bir yetkisi yok. 2,5 saate yakın yapılmış olan toplantının kendisi anayasaya aykırıdır. Baykal, bütün izlenimlerimi hemen gidip genel başkana aktaracağım demesi de söz konusu. Belli, yani Sayın Baykal daha önce CHP Genel Başkanlığını yapmış da bir siyasetçi. Belli ki bir aracı pozisyonunda, gayri resmi boyutta ilk görüşmeyi yapmış bulunuyor. İlk görüşmeyi cumhurbaşkanıyla yapmış olması çok büyük siyasi hata olarak değerlendiriyorum."