HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, asgari ücretin net, 12 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Pekgözegü, Hiranur Vakfı'la gündeme gelen 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğraması skandalıyla ilgili, "Kınıyorlar, aklıyorlar ve cezasızlık politikası uyguluyorlar. Biz de onlara aklamayın ve yargılayın diyoruz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin seçimlere yönelik propaganda malzemesi haline dönüştürüldüğünü söyleyen Pekgözegü, bunu bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışmalarda gördüklerini belirtti.

Pekgözegü, Türkiye'nin bir "asgari ücretliler ülkesi" olduğunu, bu yüzden asgari ücret tartışmalarının çok ciddi önem kazandığını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, asgari ücreti belirlemek için bir anket çalışması yaptıklarını söylediğini anımsatan Pekgözegü, "Zaten sendikaların, sendikalara üye olan işçilerin sayısı sınırlı sayıda. O sendikaların bile sesini duymak istemeyen Vedat Bilgin, anket yaparak aslında sarayın dehlizlerinde çoktan belirlenmiş olan asgari ücret rakamının algısını yaratmaya, toplumu bu rakamlara alıştırmaya çalışıyor" diye konuştu.