Halkların Demokratik Partisi (HDP), Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın aracından alınan Parti Meclisi Üyesi Yunus Durdu’yu Anadolu Ajansı tarafından ‘terörist’ olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı’nın, “PKK'lı terörist HDP milletvekilinin evinden çıktı” başlıklı haberine tepki gösterilen açıklamada, “Anadolu Ajansı, yalan haberciliğine bir örnek daha ekledi. Milletvekilimizin plakasız araçla takip edilmesini ve Parti Meclisi üyemiz Yunus Durdu'nun kaçırılmasını meşrulaştırmak için algı operasyonu yürütüyor. Bu dil, Beyaz Toroslar ve faili meçhul cinayetler döneminin dilidir” denildi.

NE OLMUŞTU?

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, plakasız bir araç tarafından birkaç gündür takip edildiğini açıklayarak görüntüler paylaştı. Sarısaç araçtakilerden kimlik sordu.

Kimliklerini göstermeyen şahıslar, daha sonra Sarısaç’ın aracından HDP Parti Meclisi Üyesi Yunus Durdu’yu zorla götürdü.

Yunus Durdu’nun alındığı sırada çekilen görüntülerde milletvekili Sarısaç ile şahıslar arasında tartışma yaşandığı görülüyor.

Murat Sarısaç, Twitter hesabından, “Bir kaç gündür beni takip eden plakasız bir araç bugünde oturduğum sitenin bahçesinde bekliyordu kim olduklarını sordum hakaretle karşılık verdiler sonrasında da aracımın önünü kesip PM üyemiz Yunus Durdu’yu zorla araçtan aldılar şimdi de aynı kişiler evimin önünde dolaşıyorlar” açıklamasında bulundu.

‘NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ’

Kim olduklarını sorduğunda, “Sen kimsin” diye yanıt verdiklerini belirten Sarısaç, “Vali veya Emniyetten de herhangi bir bilgi alamadık. Gözaltına alınan arkadaşımızın kimler tarafından nereye götürüldüğünü bilmiyoruz. Kendini güvenlik şube diye tanıtanları tanıyoruz ama tanımadığımız onlarcası da bizi plakasız araçlarla takip ediyor” dedi. Van’da bulunan HDP üyelerinin birçoğunun bu şekilde takip edildiğini belirten Saraç, “Resmi aracımla parti binasına gidiyorken benim önüme kırdılar ve arabadaki kişiyi alacağız dediler. Kim olduklarını da belirtmediler” diyerek tepki gösterdi.

ANADOLU AJANSI’NIN HABERİNDE PM ÜYESİ DURDU’NUN ‘TERÖRİST’ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Anadolu Ajansı’nın haberi şu şekilde:

“HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın Van'daki evinde saklandığı ve terör örgütüne eleman sağladığı tespit edilen terörist gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, terörist Y.D'nin örgüte eleman temin etmeye yönelik faaliyetlerde bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler, yürüttükleri teknik takip sonucu, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi olmaktan aranan Y.D'nin HDP Van Milletvekili Sarısaç'ın evinde kaldığını belirledi.”