HDP, 11 Şubat’ta Arena Spor Salonu’nda yapılacak 3’üncü Olağan Kongresi’ne, parti yöneticilerine dönük yeni bir operasyon dalgasının gölgesinde hazırlanıyor.

Nergis Demirkaya'nın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, kongrenin ertelenmesi kesinlikle söz konusu olmayacak. Bu tür süreçlerde “geri adım” olarak algılanacak böyle bir kararın daha büyük baskıya yol açacağını değerlendiren parti yöneticileri “Kararlı ve coşkulu bir kongre” hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edecek.

Ankara’nın en büyük salonunda binlerce kişinin katılacağı bir kongre yapmayı hedefleyen HDP, kongreye illerden katılım sürecinde yaşanacak sıkıntıları da masaya yatırdı. Yollarda güvenlik taraması, otobüslerin çeşitli nedenlerle durdurulması gibi çeşitli nedenlerle engelleme veya kongreye katılımın geciktirilmesi gibi yaşanabilecek durumlar için de formül arayışına girildi. Parti yöneticileri, “Yaşanabilecek engellemelere karşı tedbirlerimizi en iyi şekilde almaya çalışacağız ama politik olarak geri adım atmak söz konusu olmayacak” dedi.

KONGRE KOMİSYONU ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Hafta sonu 3 kritik toplantı yapan HDP, bu hafta 2 gün boyunca da MYK ve Kongre Komisyonu üyeleriyle ortak toplantılar gerçekleştirecek. Toplantılarda tamamlanan yerel-bölge konferansları, arama ve yuvarlak masa toplantıları sonuçları değerlendirilecek. “HDP’den beklentiler ne? Yeni dönem nasıl bir muhalefet, nasıl bir HDP’ye ihtiyaç var?” gibi sorulara yanıt içeren ve yeni dönem yol haritasını belirleyecek konularla ilgili değerlendirmeler, kongreden bir hafta önce Ankara’da yapılacak genel konferansta ele alınacak. Bu konferansın ardından hazırlanan rapor da kongrede delegelere sunulacak.

UZLAŞMA KOMİSYONU KURULACAK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aday olmama kararının ardından yeni eş başkan arayışına giren HDP’de, 2 yeni ismin belirlenmesi için kurulacak “Uzlaşma Komisyonu” bu hafta çalışmaya başlayacak. Komisyon, MYK ve Kongre Komisyonu üyelerinin toplantısında belirlenen yöntem üzerinden Kadın Meclisi, PM, bileşenler ve farklı toplumsal kesimlerden gelen önerileri tartışarak isimleri kesinleştirecek. Bu komisyon sadece eş genel başkanları değil PM üyeleri başta olmak üzere diğer parti kurullarının üyeleriyle ilgili de liste hazırlayacak.

Eş başkan adaylarıyla ilgili sürecin bu hafta tamamlanıp kamuoyuna bir açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Gazete Duvar