Kasım 2016 yılından beri tutuklu olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın, sosyal medya hesabı Twitter'da "Demirtaş Ketıl Sohbeti" etkinliği düzenledi.. Demirtaş, Twitter'da Dünya Kupası'nda dün Hırvatistan'la karşılaşan Arjantin'in 3 gol yemesi nedeniyle moralinin 'sıfır' olduğunu yazdı.

"9 yıl boyunca sevip de açılmaya cesaret edemediğim adam gitti görücü usulu bi kızla evlendi şimid bu adalet mi canım başkanım" paylaşımına da Demirtaş espirili bir yanıt verdi: Sana da görücü ususlü evlendirilene de yazık olmuş. "Seven alsın seveni" diye bir KHK çıkaracağız.

Demirtaş'ın, sosyal medya hesabı Twitter'da "Demirtaş Ketıl Sohbeti" başlığıyla paylaşımları şöyle: 

Demirtaş, Dervim adlı Twitter kulanıcısının,” AA ve Milliyet seçim sonuçlarını şimdiden yayınladı. Seçim günü seçim sonuçlarını değiştirip balkon konuşması yapılma ihtimaline karşı, Yavşak yalaka basın için bir çalışma  var mı? Seçim akşamı kimse bu YSK, AA binasının önünde toplanma gibi bir durum olacak mı?” sorusuna  “Sandık başlarında ve seçim kurullarında sayım esnasında oylara sahip çıkılırsa paniğe ve kaygıya gerek kalmaz. Bu tedbirlerin alındığına inanıyorum. Siz de sandığınıza oyunuza sahip çıkın yeter” yanıtını verdi.

Başka bir kullanıcının "Çay bedava mı sorusuna Demirtaş, Yok ne bedavası, içerde çay içmek için yıllarca yatıyorsun ne bedavası. Gel istersen :) selamlar " şeklinde yanıt verdi. 

"Sizin içeride refahınız nasıl" sorusuna Demirtaş'ın yanıtı: Biz tutuklandığımızda henüz buzdolabı icat edilmemişti. O yüzden nasıl bir şeydir bilmiyoruz. Erdoğan diye biri icat etmiş sanırım, ama henüz cezaevlerine verilmedi.  

S