HDP, Ankara Kadın Meclisi Çankaya ilçesi Kuğulu Park’ta seçim çadırı çalışmalarına bugün de devam etti.

Kadınlar öncülüğünde açılan seçim çadırında HDP’nin tutuklu milletvekili İdris Baluken’ın yeni çıkan kitabı “Üç Kırık Dal” HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP Ankara milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu tarafından imzalandı.

HDP tutuklu milletvekili İdris Baluken’in yeni çıkan kitabını “Mutlaka kazanacağız” notuyla imzalayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşsun diye 24 Haziran’da sandıklarımıza, oylarımıza, kitaplarımıza, arkadaşlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

HDP Ankara milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu, “Sevgili İdris Baluken’in kitabı çıktı. İdris Baluken’in nezdinde bütün dostlarımıza özgürlük diyoruz ve onun 24 Haziran’da çıkarma sözü veriyoruz” dedi.

‘YA ERDOĞAN REJİMİ YA DEMOKRASİ’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de, 24 Haziran’a çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, “24 Haziran’da hep beraber sandığa gidip, oyumuzu vereceğiz. Oyumuza ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Yurttaşları sandık başında müşahit olmaya çağıran Temelli, şöyle dedi:

“Herkesi sandıklarda müşahit olmaya, gönüllü olmaya davet ediyorum. Çok önemli ve kritik bir seçim ya Erdoğan rejimi ya demokrasi rejimi. Biz demokrasiden yana tercihimizi kullananlar, sandıklarımıza sahip çıkacağız. Çıkacağız ki kitabı yazanlar, kitaplarını yazanlar kendileri imza gününe gelebilsin. Bu gün tutsak olan arkadaşımız sevgili İdris Baluken bu kitabı cezaevinde yazdı. Çünkü bu rejim tarafından tutsak edildi. Bir suçu olduğu için değil. Demokrasi ve barış mücadelesi verdiği ve bir sevdası olduğu için bugün tutsak, tüm arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşsun diye 24 Haziran’da sandıklarımıza, oylarımıza, kitaplarımıza, arkadaşlarımıza sahip çıkacağız.”

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Dün Kadıköy’de öğrencilerin gözaltına alınmasını kınayan Temelli, “Orada çocuklar ‘karneler sizin gelecek bizim’ dedi. Geleceğimize, gençlerimize sahip çıkmak için de herkesi bir kez daha sandıklara sahip çıkmaya, müşahit olmaya çağırıyorum. Türkiye demokrasisinin, Türkiye barışının önündeki baraj yıkılacak. Bunu ancak birlikte omuz omuza vererek, başarabiliriz. Birlikte başaracağız. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan konuşmalar ardından İdris Baluken’in cezaevinde yazdığı ve bugün Dipnot yayınlarından çıkan “Üç Kırık Dal” kitabı HDP Eş Genel Başkanı Temelli ve milletvekili adayı Kerestecioğlu tarafından imzalandı. Kerestecioğlu, “Özgür yarınlara” notuyla imzalarken Eş Genel Temelli ‘de “mutlaka kazanacağız” notuyla kitapları imzaladı.

‘BİZ GEÇİNEMİYORUZ’

İmza ardından gençlerle halaya duran Temelli, son olarak parkta bulunan taksi duraklarını ziyaret etti. Durakta bulunan şoförlerin sorunlarını dinleyen Temelli, yurttaşlardan demokrasi için oy istedi.

Taksicilik yapan bir yurttaş, “Bugün bir arkadaşımız tek iş yaptı. Benzin almış, başını gidiyor. Geçinemiyoruz. Kendileri de sarayda 500 arabayla geziyorlar. Hangi esnaf işler iyi diyorsa yalan söylüyorlar. Artık bunlar gitsin” diyerek iktidara tepkisini dile getirdi.

Temelli, başka bir programa katılmak üzere ziyaretler ardından çadırdan ayrıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı